Ağbaba 'Bitirin Artık Binlerce Öğrencinin Okul Çilesini'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'yapımı yılan hikayesine dönen Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki okul projesiyle ile ilgili 'Bitirin artık binlerce öğrencinin okul çilesini' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “yapımı yılan hikayesine dönen Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki okul projesiyle ile ilgili “Bitirin artık binlerce öğrencinin okul çilesini” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 
Cemal Gürsel Mahallesi’ne yapılacağı belirtilen ancak yıllardır tek bir çivi çakılmayan ilkokul için harekete geçilmesini istedi.
BÜROKRATİK ENGELLER AŞILSA…
Malatya Kemal Özalper İlkokulu’nun, Ataköy, Paşaköşkü, Cemal Gürsel, Zaviye ve Hacıabdi mahallelerine hitap ettiğini, okulda standartların çok üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü, kalabalık nedeniyle öğrencilerin sabah ve öğleden sonra dönüşümlü olarak okula gittiğini,İlköğretim okulunda 2 bin 500’e yakın öğrencinin çok zor şartlarda eğitimlerine devam ettiğini belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Okulun ilkokul bölümünün Cemal Gürsel Mahallesi'nde yapılacak yeni bir okula taşınması kaçınılmaz. Ancak, yıllardır mahallenin imar ile ilgili sorunları başta olmak üzere sürekli okul yapımının önüne sürekli engeller getiriliyor. Okulun yapımı yılan hikayesine döndü. Arazi hazır bir şekilde bürokratik engellerin aşılması bekleniyor.Yeşilyurt Belediyesi’nden bir an önce arsa tahsisinin yapılıp, ihaleye çıkılarak projenin tamamlanması gerekiyor” dedi.
4 YILDIR OKULUN PLANI VAR, KENDİSİ YOK
16 Derslikli bir okulun planlandığını ancak yaklaşık 4 yıldır konuyla ilgili bir adım atılmadığını kaydeden Ağbaba, “Koronavirüs nedeniyle önümüzdeki süreçte de  tedbirlerin devam edeceği bir gerçek. Eylül ayında okullar açıldığında yine binlerce öğrenciyi tek bir okula göndermek, sıralarda 3’erli oturmalarını istemek çok büyük bir risk. Bu nedenle yaz tatili değerlendirilerek planlaması yapılmış yeni okulun temeli atılıp yapımına başlanmalı, binlerce öğrencinin çilesine artık son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme