Ağbaba'dan Şehitlik Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şehitlik Ziyaretinde Bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra Malatya Şehir mezarlığında şehitliğe ve 10 Ekim Katliamında hayatını kaybeden CHP Gençlik Kolları üyelerinin mezarlarına ziyaretler gerçekleştirdi. 

Ağbaba, ilk olarak Şırnak Şenoba’da 31 Mayıs’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut’un kabrini ziyaret etti. Şehit Yakut'un kabrine karanfil bırakıp, dua eden Ağbaba, şehitlik ziyaretinde Şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ağbaba, Şehitlik Şeref Defteri'ne, "Bugün mazbatamızı alarak görevimize başladık. İlk Ziyaretimizi şehitliğimize yaparak onlara minnetimizi iletiyoruz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bilinmelidir ki bütün şehitlerimiz ortak değerimizdir, onlar arasında ayrım yapılmamalı ve siyaset alet edilmemelidir. Hepimizin görevi şehitlerimizin ruhunu incitmemektir. Bir daha hiç şehit haberi almamak umuduyla bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum" dedi. 

Ağbaba daha sonra şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, karanfil bıraktı. 

Veli Ağbaba, bir dönem CHP Malatya İl Başkanlığı görevinde bulunan Hüseyin Baştürk'ün mezarını da ziyaret etti.  "İlk milletvekili olduğumda 2011’de  Hüseyin Baştürk  İl başkanımızdı. Bugün mazbatamı aldım örgütün verdiği çiçeği de rahmetli Hüseyin Baştürk’e ithaf ediyorum. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" dedi. 

Bakmadan Geçme