Ağbaba'dan Tff'ye Çağrı, Bu Sezon Küme Düşme Olmasın

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Futbol Federasyonu'na seslenerek bu yıla özel küme düşmenin kaldırılmasını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Futbol Federasyonu’na seslenerek bu yıla özel küme düşmenin kaldırılmasını istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, pandemiyle birlikte özellikle Anadolu takımlarının krize girdiğini, futbolcularını ellerinde tutamadıklarını dolayısıyla istedikleri 11’le maçlara çıkamadıklarını belirterek bu yıla özel küme düşmenin kaldırılmasını istedi.
TAKIMLAR İDEAL 11'İ SAHAYA SÜREMEDİ 
Ağbaba, “Türkiye ekonomik kriz ile boğuşurken üzerine bir de pandemi krizi geldi. Pandemi tüm sektörleri çok büyük bunalıma sürüklerken, spor alanında da büyük problemler yaşanmasına sebep oldu. Çok sayıda takım pandemi öncesi ekonomik darboğaz içerisindeydi. Pandemiyle birlikte özellikle Anadolu kulüpleri daha büyük bir ekonomik kriz içerisine düştüler. Birçok takım önemli oyuncularını kriz nedeniyle kaybetti. Yeni Malatyaspor’da alacaklarından dolayı takımı bırakıp giden futbolcular oldu. Dolayısıyla bu durum takımların istedikleri ideal 11’i sahaya sürmelerinde zorluk oluşturdu.” ifadelerini kullanıldı.
DERİN VE ONARILMAZ ETKİSİ OLUR
 Pandemi sonrası küme düşme olursa geçtiğimiz yıllara göre aynı küme düşme etkisi olmayacağını, daha derin ve onarılmaz sonuçlar ortaya çıkacağını kaydede Veli Ağbaba, “ Küme düşen takımlar ekonomik darboğaza girecek. Çoğu takım dağılma riskiyle bile karşı karşıya kalacaktır. Bu sebeplerle Süper Lig’de bu yıla özel bir uygulama yapılarak küme düşmenin kaldırılmasını, önümüzdeki sezon 18 takımla değil 21 takımla mücadele edilmesi futbol severlerin ortak beklentisidir. Dünyanın pek çok ülkesinde pandemi krizi nedeniyle liglerde küme düşme kaldırılması örnekleri varken, Türkiye’de de bu yıla özel bu uygulama gerçekleşmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu kamuoyunun beklentisini dikkate alarak harekete geçmelidir” dedi. 

Bakmadan Geçme