Ağbaba: İşçiler Ve Emekçiler Akp Kamburundan Kurtulacak

CHP'nin İşçi Sendikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

CHP'nin İşçi Sendikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında “AKP’nin emekçilerden alıp zengine verdiğini” ifade eden Ağbaba, işçi ve emekçilerle birlikte açlığa, sömürüye ve güvencesizliğe karşı aydınlık Türkiye’yi inşa edeceklerini belirtti.

Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

İŞÇİLER VE EMEKÇİLER AKP KAMBURUNDAN KURTULACAK

 “Ekonomik buhran, hayat pahalılığı, borçlar, zamlar ve işsizlik derken AKP Türkiyesinde hayat kalmak bile lüks oldu. İşçi ve emekçilerin alım gücü her geçen gün azaldı. Önce maaşlara zam yapılacağı söylenerek emekçiler oyalandı, verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı ve çalışanlar açlığa mahkûm edildi. Saray iktidarı, halihazırda özelleştirme ve usulsüz ihalelerle ülkenin tüm kaynaklarını 5’li çeteye ve yandaş patronlarına peşkeş çektiği yetmedi. Bir de Kur Korumalı Mevduat diye ne idüğü belirsiz bir sistemle 84 milyonun gelirini bir avuç yandaşa devretti. Demokrasiye, insan haklarına ve adalete dair hiçbir emarenin kalmadığı ülkede işçi ve emekçiler AKP’den işsizliğin, açlığın ve güvencesizliğin hesabını er geç soracaktır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda hem bu düzende açlığa terk edilen ve sömürülenlerin öfkesini, hem de AKP’ye karşı birleşen ve bilinçlenen kitlelerle birlikte yeşerttiği aydınlık Türkiye umudunu göreceğiz. İşçiler ve emekçiler AKP kamburundan kurtulacak.”

TÜM ÖRGÜTÜMÜZLE ALANLARDA OLACAĞIZ!

 1 Mayıs’ta tüm örgütleriyle alanlarda olacaklarını belirten CHP’li Ağbaba, “1 Mayıs’ta başta Taksim olmak üzere hiçbir yasağı kabul etmiyoruz. AKP’nin Taksim yasağı emekçilerden ne kadar korktuğunu açıkça gösteriyor. Bunca yoksullaşmaya karşı hiç kimsenin ama en çok da işçilerin sesi çıkmasın istiyorlar. AKP’nin bu çabasının beyhude olduğunu gördük. Yılbaşından bu yana ülkenin dört bir yanında başta motokuryeler olmak üzere işçiler haklarını alana kadar kararlılıkla mücadele ettiler. Biz, CHP olarak, her zaman işçimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta Kanlı 1 Mayıs’ta, emek mücadelesinde ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçileri saygıyla anıyor ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda tüm işçi ve emekçilerin eşit, özgür ve insanca yaşayabileceği aydınlık bir Türkiye diliyorum.”

Bakmadan Geçme