AK Parti Yazıhan'da İlçe Danışma Toplantısı Yaptı

AK Parti Malatya'nın Yazıhan ilçesinde ilçe danışma toplantısı düzenledi.

AK Parti Malatya'nın Yazıhan ilçesinde ilçe danışma toplantısı düzenledi.

Yazıhan ilçesinde ilçe danışma toplantısına, TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Yazıhan belediye başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Pelitoğlu, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Özhüsrev ile partililer katıldı.
Yazıhan ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, 8 yıldır görevde olduklarını ve görev süreleri içerisinde Yazıhan’ın her metrekaresine dokunduklarını, kimseyi ayırmadan hizmet ettiklerini söyledi.
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, Yazıhan’a önemli hizmetlerin yapıldığını ifade ederek, “Pancar, ayçiçeği ve diğer tarımsal üretimlerde Yazıhan makûs talihini yendi. Yazıhanlı hemşerilerimizin yüzü gülmeye devam edecek. Yazıhan bu hizmetleri ve daha fazlasını hak etti. Yine üzerimize düşeni yaparak, Cumhurbaşkanımızın ve partimizin arkasında dimdik durarak, Yazıhan’ımızın eksik kalan hizmetlerini de tamamlayacağız” dedi. 
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da Yazıhan’da birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Biz ne zaman Yazıhan’a gelsek birlik beraberlik görüyoruz. Yazıhan’da Alevi-Sünni, Kürt-Türk ayrımı hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak. Burada huzur içerisinde yaşayan hemşerilerimiz var. Bizde Yazıhan’a her dönemde hizmet getirdik, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz.”

YAZIHAN’A HER ALANDA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya’nın her noktasına hizmet götürdüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kente her noktada hizmet ettiklerini dile getiren Çalık, Yazıhanlılara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Milletvekili Çalık, Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin barışı tahsis etme adına önemli bir rol üstlendiğini kaydederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız NATO toplantısına katıldı. Ondan bir hafta önce tüm dünya liderleriyle görüşmelerini yaptı. Antalya Diplomasi Forumu, dünyanın diplomasi örneğinin yaşandığı bir foruma dönüştü. Bugün bütün dünya liderleri Cumhurbaşkanımızla temasa geçiyor. Dünya barışını Recep Tayyip Erdoğan sağlayacak.” dedi. AK Parti’nin 20 yıldır hizmet ettiğini ve Türkiye’yi her alanda büyüttüğünü dile getiren Çalık, “AK Parti’nin birinci 20 yılıydı. Allah nasip ederse, 2023’te AK Parti ve Cumhur İttifakı ikinci 20 yılına girecek” diye konuştu. Çalık, eğitimden tarıma, gençlik ve spordan DSİ’ye kadar her alanda yatırımların ilçede devam ettiğini belirterek, “Yazıhan ilçemize 1 anaokulu yapımı 2022 yılı yatırım programına alındı. Doğalgaz 2022 yılı yatırım programına alındı. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınan ve onaylanan Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB Yazıhan ilçemizin Mısır Dere Mahallesi sınırları içerisinde toplamda 3 bin 200 dekarlık alan üzerinde kurulacaktır. 165 işletme ve yaklaşık 26 bin büyükbaş hayvan kapasiteli olacak OSB'de et entegresinden yem üretim fabrikasına kadar birçok işletme yer alacak. Tam donanımlı, kendi kendine yetebilen, yenilenebilir ve sıfır atık prensibi ile çevreye duyarlı bir tarım ve sanayi entegrasyon uyumlu olacak ve burada 2.500 kişiye yakın istihdam sağlanacak, örgütlü, sağlıklı, kaliteli ve rekabetçi üretim ortamı oluşturulacak. İhale çalışmaları devam etmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınan ve onaylanan Topraksız Sera Organize Sanayi Bölgesi İlçenin Gövük Mahallesi sınırları içerisinde tarıma elverişli olmayan 900 dekar alana kurulacak. 800 kişi istihdam edilecek ve 15 işletme kurulacak. Boztepe Barajımız ile mevcutta 92 bin 300 dekar alan sulanmaktadır.28 bin 300 dekar alanı daha sulayabilmesi için yeniden keşif yapılacak ve ihaleye çıkılacak. Yazıhan’a spor salonu ve gençlik merkezi kazandıracağız” dedi.

SİYASETİMİZ MİLLET ODAKLI SİYASETTİR
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de Türkiye’yi her alanda büyüttüklerini ve devasa eserlerin yapıldığını belirtti. Milletvekili Tüfenkci, AK Parti’nin kurulduğu günden buyana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eserleriyle övündüğünü kaydederek, şunları söyledi: “Türkiye’nin dört bir yanını eserlerle ve hizmetlerle donatan bir partiyiz. 20 yıldır yapmış olduğumuz siyaset; hizmet siyaseti, insan odaklı siyaset, millet odaklı siyasettir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi millet ne diyorsa odur.”

YAZIHAN’A GEL BEYDAĞI’NIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖRÜRSÜN
TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise iki yıldır dünyanın pandeminin pençesinde olduğunu ifade ederek, “Bazen her yeri kapattık. Alışmadığımız bir durum vardı ama bu zor dönemde Türkiye, her zorluğa rağmen 2020 yılında bürün dünya küçülürken, 1,8 büyüdü, 2021 yılında da yüzde 11 büyüdü. OECD ülkeleri arasında en fazla büyüyen ülkelerden oldu. 2020 yılında da bir tek Çin ve Türkiye büyüdü” diye konuştu. Yılmaz, Türkiye’nin ‘Süper Güç’ olarak görüldüğünü kaydederek, şunları söyledi: “Biz, “Bölgesinde lider ülke” diyoruz ama Türkiye, süper güç olarak görülüyor. Eylül ayında Avrupa Parlamentolar arası bir toplantı yapıldı. Aralık ayının sonuna kadar Avrupa Birliği’nin dönem başkanlığını yapan Slovenya, “Birlik beraberlik olalım. Birlik beraberlik olmazsak buraya süper güçler Türkiye, Rusya, Çin geliyor” dedi. Bizi dışarıdan böyle görüyorlar. Yazıhan’a gel Beydağı’nın büyüklüğünü görürsün. Türkiye’nin büyüklüğünü de görmek için dışarıdan bakmak lazım. Dışarıdaki ülkeler, Türkiye’yi süper güç olarak görüyor.”

Bakmadan Geçme