AK Partili Çalık'tan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

AK Partili Çalık'tan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Kullandığı dil siyaset dışı, provakasyon ve nefret içeriklidir.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki göstererek, “Kılıçdaroğlu’nun milletimizin verdiği yetkiyle gece gündüz demeden Türkiye için çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dil artık siyasetin dışındadır. Bilinçli, provakasyon, nefret söylemleri içeren bu dil ve zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya Arapgir ilçesi ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, CHP CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Öznur Çalık, Kılıçdaroğlu’nun, “Sandıkla Cumhurbaşkanı olunamaz. Sözde Cumhurbaşkanı” sözlerine tepki göstererek, “Millet iradesinin tecelli ettiği yer sandıktır. Girdiği her seçimde halk tarafından sandığa gömülen CHP lideri, ABD’nin seçilmiş Başkanı’na ve seçim sonuçlarına saygı duyulması çağrısı yaparken Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na sözde diyerek demokrasiye, milli iradeye nasıl bir saygısızlık yaptığının, yok saydığının farkında mıdır?” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu yüreğin yetiyorsa Cumhurbaşkanlığı için aday ol”

Milletvekili Çalık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hodri meydan diyerek 2023 Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesi için çağrıda bulundu. Çalık, “CHP lideri için siyasetin dilini kirletmek sıradan günlük ve olmazsa olmazı olmuş. Kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve ötekileştirmeden medet uman girdiği her seçimi kaybeden CHP lideri eğer kendine güveniyorsa, yüreği yetiyorsa ve cesareti varsa çıkıp 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklar ve milletimizden boyunun ölçüsünü alır” dedi. 

“Bu dil ve zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz”

Çalık, “Kılıçdaroğlu’nun milletimizin verdiği yetkiyle gece gündüz demeden bu ülke için çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dil artık siyasetin dışındadır. Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları artık harfleri, kelimeleri ve cümleleri bile utandırmaktadır. Cumhuriyetten, halktan, siyasetten uzak bilinçli, provakasyon ve nefret söylemleri içeren bu dil ve zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme