Aksa Fırat Elektrik tüketim rakamlarını açıkladı

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de kullanıcılarına kaliteli elektrik tedarik hizmeti veren Aksa Fırat Elektrik, hizmet bölgesindeki illerde 2019 yılının ilk dokuz ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de kullanıcılarına kaliteli elektrik tedarik hizmeti veren Aksa Fırat Elektrik, hizmet bölgesindeki illerde 2019 yılının ilk dokuz ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı.

Tüm abone gruplarının verilerine göre; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı döneminde Nisan, Mayıs ve Haziran dönemine göre Elazığ’ın ortalama elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 23, Malatya’nın ortalama elektrik tüketiminde ise yaklaşık yüzde 19 artış gözlendi.

Aynı dönemlerde Bingöl’ün elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 6, Tunceli’nin elektrik tüketiminde ise yaklaşık yüzde 5 artışın olduğu açıklandı.


Aksa Fırat Elektrik, hizmet verdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı dönemlerinde tüketilen elektrik rakamlarını açıkladı.

Nüfus yoğunluğundan arındırılmış ve yalnızca hanelerin elektrik tüketimleri dikkate alınarak oluşturulan tabloda, Aksa Fırat Elektrik’in hizmet verdiği 4 ildeki dokuz aylık verilere bakıldığında en çok elektrik tüketimi Malatya'da gerçekleşirken, onu sırasıyla Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri takip etti.

Aksa Fırat Elektrik’in açıkladığı verilere göre Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de Ocak ayının sonunda toplamda 816.483 abone bulunurken, bu rakam Eylül ayı sonu itibarıyla yaklaşık yüzde üçlük bir artışla 837.876’ya ulaştı.

Yabancı abone 2,5 kat arttı

Yabancı abone sayılarıyla ilgili de bilgi veren Aksa Fırat Elektrik; Ocak ayına göre Eylül ayının sonunda yabancı abone sayısında 2,5 kat artış olduğunu belirtti. Yabancı abone sayısının en çok Malatya’da olduğu gözlenirken, Tunceli’de ise hiç yabancı abone bulunmadığı belirtildi.

Yeni abonelik sözleşmelerinde yüzde 50’den fazla artış

Aksa Fırat Elektrik’in hizmet verdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’deki yeni abonelik sözleşmesi rakamlarına bakıldığında, yaklaşık yüzde 55’lik artış dikkat çekiyor. Aksa Fırat Elektrik; Nisan Mayıs, Haziran döneminde hizmet bölgesinin tamamında toplam 16.605 adet yeni abonelik sözleşmesi imzalarken, Temmuz, Ağustos, Eylül döneminde 25.480 yeni abonelik sözleşmesi imzaladı.

Ayrıca, toplam abone sayılarına bakıldığında ilk sırada meskenler yer alırken ikinci sırada ise ticarethane abonelerinin geldiği belirtildi

Bakmadan Geçme