Anneler Günü Çiçeksiz Olmaz

Anneler Günü münasebeti ile çiçekçilerin 2 gün açık olacağını ilan eden Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, 'Anneler Günü çiçeksiz olmaz.

Anneler Günü münasebeti ile çiçekçilerin 2 gün açık olacağını ilan eden Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, “Anneler Günü çiçeksiz olmaz. Çünkü çiçek en anlamlı armağandır. 17 günlük tam kapanma genelgesinin yayınlanmasının hemen ardından İçişleri Bakanlığımız çiçek satışı yapan iş yerlerinin, Anneler Günü nedeniyle 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabileceğini ve vatandaşlarımızın ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerini duyurdu. Çiçek satışı yapan iş yerlerimiz bu tarihlerde, 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebileceklerdir. Daha önce 14 Şubat sevgililer gününde de benzer bir karar alınmıştı. Anneler gününe özel çiçekçilerimiz için zamanında ve yerinde bir karar oldu. Zincir marketlerin bile çiçek satışı yaptığı bir süreçte hem bu marketlerin çiçek satışı yapmasının yasaklanması, hem de bu özel günde ve bir gün öncesinde esnaflarımızın açık olacağı müjdesinin verilmesi sektörümüz mensuplarını ziyadesi ile mutlu etmiştir. Halkımız tıpkı fırına, bakkala, kuruyemişçiye gider gibi en yakın çiçekçiye gidebilir ya da telefonla sipariş vererek annelerimize çiçek teslimatını sağlayabilir.” ifadelerini kullandı. 
Başkan Cavlak, “Malatya Valimiz Sayın Aydın Baruş’un başkanlığında gerektikçe toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun aksi bir karar almaması durumunda İçişleri Bakanlığımızca sıkça sorulanlara verdiği cevap gereğince çiçek satışı yapan işletmelerimiz belirtilen gün ve saatlerde Malatya’mıza hizmet verecektir. Çiçekçilerimiz tüm hazırlıklarını yaptı, yapıyor. İlgili günlerde görev yapacak çiçekçi esnafımız, çalışanları için İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan manuel ortamda hazırlanan görev belgesini hazırlayarak personellerinin yanlarında bulundurmalarını sağlayacaklardır. 17 günlük tam kapanma döneminde kısıtlamalardan muaf sektörlerden olmayan çiçekçilerimiz için e-devlet üzerinden görev belgesi alınamayacağı için manuel görev belgeleri düzenlenecektir. Bu belgeler gerekirse odamız tarafından da imzalanacaktır. Daha önceki yıllarda neredeyse her sokak başında karşılaştığımız korsan çiçek satıcılarına karşı da bir önlem almış olacağız. Emniyet mensuplarımız ve zabıtalarımız bu şekilde izinsiz, kayıtsız, korsan satış yapanlara karşı da kolaylıkla denetim yapma imkânı elde etmiş olacaktır. Bu vesileyle de tüm annelerimizin bu özel gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Bakmadan Geçme