Arapgir'de Öğrenciler Çanakkale'den Afrin'e Selam Gönderdiler

Kerem Aydınlar Fen Lisesi öğrencileri, dev bayraklarla Arapgir'de Çanakkale'den Afrin'e selam yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kerem Aydınlar Fen Lisesi öğrencileri, bayraklarla Arapgir’de Çanakkale’den Afrin'e selam yürüyüşü gerçekleştirdi.
Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesinde eğitim gören yaklaşık 450 öğrenci, Zeytin Dalı Harekâtı’na destek olmak ve Çanakkale Şehitleri için Mehter Takımı eşliğinde Türk bayraklarıyla 1 km yürüdü.

Hezenek Mahallesi'ndeki okulun önünde toplanan öğrenciler, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra özel olarak hazırlanan Cevat Çobanlı Paşa Mehter Takımı öncülüğünde Türk bayraklarını açtı. Öğrenciler, trafiğe kapatılan Mehmet Ali Aydınlar Bulvarı'nda mehter takımı eşliğinde 1 kilometre boyunca bayrağı taşıdı.

Yürüyüş yapan öğrencilere, otomobil sürücüleri de korna çalarak destek verdi.

Kerem Aydınlar Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Ateş yaptığı konuşmada;” Kerem Aydınlar Fen Lisesi de 417 öğrencisi 30 öğretmeni 15 personeli ile Çanakkale’de ki aynı ruhla vatan için şehadet şerbeti içmeye hazırdır.
Aşk nedir diye soran olursa, deyin ki aşk canını vatanına, kanını toprağına adayan kahraman Mehmetçiklerin, adıdır.
Ülkemizin Bağımsızlığı, bütünlüğü canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın her köşesinde, şehitliklerde, kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimize selam olsun!”
Artık dünya şunu bilsin ki ,Bu millette bu iman ve sevgi oldukça, Çanakkale geçilmez., Türk  Milleti esir edilemez , Türk vatanı parçalanamaz. Mekanları cennet olsun, hepsine selam olsun, ruhları şad olsun!!!” dedi.

Arapgir İlçe Jandarma Komutanlığı önüne kadar düzenlenen törende Kerem Aydınlar Fen Lisesi öğrencileri, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları attı. Jandarma Komutanlığı önünde askerler, öğrencileri selam vererek karşıladı. Daha sonra ilçe müftüsü Hamza Çınar tüm şehitlerimiz için dua etti. Düzenlenen etkinlikte, öğrenciler şiirler okuyarak Afrin'deki askerlere selam gönderdi. Etkinliğe, Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir, İlçe Müftüsü Hamza Çınar, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Bakmadan Geçme