Arapgir'de 30 Milyon Tl Maliyetli Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

MASKİ Genel Müdürlüğü Arapgir İlçesi merkezinde 171 kilometrelik içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı inşa çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Arapgir İlçesi merkezinde 171 kilometrelik içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı inşa çalışmalarını sürdürüyor.

“Çalışmaların yüzde 22’lik kısmı tamamlandı”

Malatya’nın altyapısını güçlendirerek vatandaşa kaliteli hizmet sunan MASKİ Genel Müdürlüğü 2018 yılının son aylarında da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Arapgir İlçesi merkezinde devam eden 30 milyon TL maliyetliiçmesuyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarında yüzde 22’lik bölüm tamamlandı. 

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Arapgir merkezdeki kanalizasyon ve içmesuyu altyapı çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Burada yaklaşık 30 milyon TL’lik bir ihaleyle bu yıl içerisinde başladığımız 171 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon ve içmesuyuşebekesi inşa çalışmalarımızda belli bir aşamaya geldik.Şuana kadar içmesuyunda 14 kilometre, kanalizasyonda ise 24 kilometrelik bölümü tamamladık. Buraya 85 kilometrelik içmesuyu, 86 kilometrelik ise kanalizasyon altyapısı yapıyoruz. Ayrıca 2 adet 200 tonluk, 1 adet 1500 tonluk olmak üzere 3 adet içmesuyu deposu ve yine 4 bin 500 adet parsel, 2 bin 35 de muayene bacasını da çalışmalarımız kapsamında yapıyoruz.  Çalışmalar sonrasındailçemize sağlam ve modern bir altyapı kazandıracağız. Çalışmaları yürüten ekip arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyor, Arapgir halkına ise çalışmalar esnasında gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme