Arguvan Türkü Festivali 29 Temmuz'da başlıyor

12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 29-30 Temmuz tarihlerinde Arguvan ilçesinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 12. si düzenlenecek olan Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 29-30 Temmuz tarihleri arasında birçok sanatçının katılımı ile gerçekleşecek. İki yıl aradan sonra gerçekleştirilecek olan festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında etkinlik ile ilgili bilgiler verildi.

Arguvan Vakfı ile Arguvan Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali ile ilgili konuşan Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın, 2 yıl ara verilen festivalin bu yıl yeniden coşkuyla gerçekleştirileceğini söyledi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise “Dünyada tanınan bu türküleri hem ülkemizde hem de dünyada tanınmasını sağlayan, bu kültürün tanınmasını sağlama amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Arguvan’ın birliği, beraberliği, kardeşliği noktasında da önemli işler yapıyorlar. Arguvan Vakfı da bu konulara önemli katkı sunuyor. Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın’a, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a, üyelerine Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinde de başarılar diliyorum. Belgeselleriyle, türküleriyle, gösterileriyle detaylandırılarak insanların gelip, güzel bir hafta sonu geçirebileceği ve Arguvan kültürüne katkı sunabileceği önemli bir çalışma hazırlanmış. Herkesi festivale davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Festival marka haline geldi”

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin Arguvan için çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek “Tüm Arguvanlıların oldukça önemsediği, hepimizi için vazgeçilmez bir etkinliğimiz. Marka haline gelen Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin, bu marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Toplumun değerlerini ön plana çıkaran bu festivalin amacı ile ilgili de konuşan Başkan Kızıldaş, “Bu coğrafyaya damgasını vuran halkımızın kültürel değerlerini aslına uygun olarak geliştirip, dünya kültürüyle buluşmasını, birbirinden etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip, pekiştirmesini sağlamaktır. Derviş Muhammedlerin, Şah Sultanların, Aşıkilerin, Aşık Baloların, Aşık Bektaş Yılmazların, Aşık Seyit Meftunilerin ve Cemal Erbeklerin yetiştiği, her köşesi buram buram türkü çağlayan Arguvan’da türkülerimizi icra etmek ve kültürümüzü canlandırmak, aynı zamanda gelecek nesillere aktarmak için yapılan ve uluslararası statüsü de kazandırdığımız Uluslararası Arguvan Türkü Festivalimizi iki yıl aradan sonra gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Arguvan’da türkünün yaşamın bir parçası olduğunu dile getiren Kızıldaş, “Arguvanlılar çocuğunu türküyle uyutmuş, tarlasını türküyle sürmüş, ekinini türküyle dermiş, harmanını türküyle savurmuş. Sevdiğini türküyle övmüş, düşmanını türküyle yermiş. Bir coğrafyanın, bir kültürün vazgeçilmez parçası türküler hep yaşasın, yaşatılsın. Tüm türkü severleri, Arguvanlıları, Arguvan sevdalılarını, gönüldaşlarımızı, dostlarımızı 29-30 Temmuz’da 12. ni düzenleyeceğimiz Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ne davet ediyoruz” diye konuştu.

Birçok sanatçı sahne alacak

Sunuculuğunu Funda Salman’ın yapacağı 12.Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinde Erhan Yılmaz, Mehmet Gümüş, Rojda, Shai Shahar, Süleyman Sarıgül, Özge Özdolanbay, Hüseyin Turan, Niyazi Koyuncu, Hasan Durak, Özlem Gerçek, Ahmet Gelirli, Ali Naki Çıplak ve Aysu Altunbaş’ın sahne alacağı açıklandı.

Bakmadan Geçme