ASRİAD 1. Programlama Çalıştayı

Henüz yeni kurulan bir dernek olduklarını belirten Danışman, iş dünyası açısından sosyal, politik ve ekonomik şartların analiz edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, "Kişi başına düşen milli gelirde 25 bin dolar seviyesini yakalamamız gerekiyor"

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman, "Kişi başına düşen milli gelirde 25 bin dolar seviyesini yakalamamız gerekiyor." dedi.

ASRİAD Başkanı Danışman, derneklerine bağlı tüm şubelerin katılımıyla Malatya'da bir otelde düzenlenen "1. Programlama Çalıştayı"nın kapanışında yaptığı konuşmada, iki gün süren çalıştayda küresel ekonomik gelişmeler ve Türkiye ekonomisini konuştuklarını söyledi.

Henüz yeni kurulan bir dernek olduklarını belirten Danışman, iş dünyası açısından sosyal, politik ve ekonomik şartların analiz edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Danışman, Türkiye ekonomisinin son 15 yılda kabuk değiştirdiğini ancak istenen hedeflere tam anlamıyla ulaşılmadığını aktararak, "Kişi başına düşen milli gelirde 25 bin dolar seviyesini yakalamamız gerekiyor. Bilgiye ve teknolojiye kaynaklık edecek yatırımlarımız bundan sonraki süreçte ürün vermeye başlayacak. Döviz dalgalanma bir sarsıntı oluşturdu ancak bu durumu aşacağız. Ülkemizin ufku açık ve gelecek umut verici." diye konuştu.

ABD'nin yeni ticari tutumunu eleştiren Danışman, şunları kaydetti:

"ABD'nin başlattığı ticaret savaşı kabul edilemez bir politikadır. Kısa vadede işlerine yarasa da uzun vadede kesinlikle onlara zarar verecektir. Komşumuz İran'a konan ambargo tek kelimeyle talihsizliktir. Dünya Ticaret Örgütü'nün kurallarını hiçe sayarak, kabadayılık üslubu ile ülke yönetmek aymazlıktır. Petrolü ve dövizi tehdit aracı haline getirmek hoyratlıktır."

Bakmadan Geçme