Atıklar Enerjiye Dönüşüyor

Elazığ Belediyesi ile Keban Belediyesi arasında daha önceden imzalanan ‘Katı Atık Bertaraf Protokolü’ bir yıl daha uzatıldı. 
İmza törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı katıldı. Bu doğrultuda yeniden imzalanan protokol çerçevesinde Keban’ın atıkları bir yıl daha Çöteli Katı Atık depolama sahasındaki Çöpten Enerji Üretim Tesisinde enerjiye dönüşecek.
İmza töreninde konuşan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, daha öncede alınan karar doğrultusunda Elazığ Belediyesi’nin Keban’daki katı atıkları Çöpten Enerji Üretim Tesisine getirerek hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağladığını ve Keban halkının da bu durumdan çok memnun kaldığını belirtti.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise atıkların enerjiye dönüşmesinin ekonomiye katkısının olduğunu belirterek, Keban Belediyesi ile imzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni etti.
Göreve geldikleri günden itibaren çevreci bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Başkan Yanılmaz, daha önce ilkel yöntemlerle bertarafı sağlanan katı atıkların modern yöntemlerle toplatılarak enerjiye dönüştürüldüğünü kaydetti.

Bakmadan Geçme