Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır kampanyası başlatıldı

Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, 'Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır' adlı bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

Malatya Ayakkabıcılar Odası tarafından Malatya Ayakkabıcılar Çarşısında vatandaşların ayakkabı ihtiyaçlarını ayakkabıcılardan temin etmesi için başlatılan  “Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” adlı kampanya afiş ve pankartları asıldı.   

Afişlerde , “Mesleğimizin geleceği ve sektördeki yüzbinlerce ailenin geçimini sağlaması için zincir marketlerin ayakkabı satmasını istemiyoruz” ifadeleri yer aldı.  

Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “zincir marketlerin artık ayakkabı satmasını  istemiyoruz. Ayakkabıyı ayakkabıcı satsın. Her meslek sektörü kendi işini yapsın. Ayakkabı sektörü bundan dolayı çok mustarip.  Bundan dolayı böyle bir kampanya başlattık” dedi. 

Karakoç, “Ayakkabıcılık bir meslek, bir sanat işidir. Sektörde 2-3 yıl çalışan bir ayakkabıcı olmuyor. Ayakkabıcı olabilmesi için bu işe en az 10-15 yılını vermesi lazım. Deriyi , suni deriyi, tabanı, kauçuğu, astarı, fermuarı tanıyacak. Ayakkabıcılık başlı başına bir sektör. Bundan dolayı herkes kendi işini yapsın.” şeklinde konuştu. 

Bülten

Bakmadan Geçme