Ayvalık'ta yıldırım düştü facia ucuz atlatıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sabah saatlerinde gök gürültüleriyle birlikte yağan yağmur, ilçe genelinde etkili olurken, bir apartmanın üst katındaki daireye de bölge sakinlerini korkutan bir yıldırım düştü. Düşen yıldırım dairenin...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sabah saatlerinde gök gürültüleriyle birlikte yağan yağmur, ilçe genelinde etkili olurken, bir apartmanın üst katındaki daireye de bölge sakinlerini korkutan bir yıldırım düştü. Düşen yıldırım dairenin duvarında tahribat oluşturdu.

Şans eseri o sırada dairenin sakini genç çiftin dairenin ana şalterini indirerek elektrik enerjisini kesmeleri nedeniyle faciadan dönüldüğü öğrenildi.

Ayvalık’ın 150 Evler Mahallesi Kardelen Sitesi D Blok’da ikamet eden Niyazi Yıldız (25) bir yıllık eşi Hanife Yıldız ile evlilik yıldönümlerini kutlamak üzere bir restorana gittiklerini, evden çıkarken de evin tüm elektrik enerjisini ana şalteri indirerek kestiklerini anlattı.

Yıldırımın düşmesinden kısa bir süre öncesinde eşinin balkonda kuruması için astığı çamaşırları topladığını belirten Yıldız, “İşin daha da ilginci yıldırımın düştüğü ve duvarın tuğlalarını döküldüğü alana da otomobilimi park ediyordum. Allah’tan eşimle birlikte arabamızı da almıştık. Çok şükür ucuz atlattık. Yıldırım birkaç santim daha yana kayarak cama isabet etse belki de şu anda evimiz o yüklü enerji nedeniyle yanıp kül olabilirdi. Hatta biz de evde olsaydık belki de şu anda yaşamıyorduk” diye konuştu.Yıldırımın büyük bir gürültüyle düştüğünü anlatan Niyazi Yıldız’ın kayınbiraderi ve karşı apartman komşusu Lütfü Kotan ise; “Büyük bir sesle balkona koştuk. O anda evde olmamaları çok büyük bir şanstı. Bence çok büyük bir felaket atlatıldı. Eğer yıldırım camdan içeri girmiş olsaydı ve o anda kayınbiraderim ve eşi evde olmuş olsaydı çok ciddi bir sonuçla karşılaşabilirdik. Allah’tan bu bina yeni bir bina ve binada paratoner de var. Bu yıldırım ilçedeki herhangi bir eski binaya isabet etmiş olsaydı. Belki de o binaya çok büyük zarar verebilirdi” diye konuştu.

Bakmadan Geçme