Ayvaz Dede Törenleri'ne katılan izciler döndü

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen 'Ayvaz Dede Törenleri ve Balkan Ülkeleri Uluslararası Milli Bilinç Faaliyeti'ne Malatya'dan katılan izciler döndü.

Türkiye İzcilik Federasyonu'nca 25 Haziran - 7 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenen Ayvaz Dede Törenleri ve Balkan Ülkeleri Uluslararası Milli Bilinç Faaliyetine katılan izci ve liderler döndü. Etkinliğe Malatya Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünden 2 lider ve 1 ergin izci katıldı.

Faaliyete katılan Malatya Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Oymakbaşısı İbrahim Önel,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan ülkelerinin tarihi ve kültürel eserlerini tanımak için geziye katıldıklarını söyledi.

Bosna Hersek'teki 508. Ayvaz Dede Törenlerine katıldıklarını da belirten Önel, "Boşnakların İslam'a geçişinin önemli simgelerinden olan, Bosna Hersek'e, Osmanlı'nın ülkeyi fethinde önce giden Akhisarlı Ayvaz Dede'nin anısına Prusac kasabasında her yıl kutlanan Ayvaz Dede Şenlikleri, Bosna Hersek'te bu zamana kadar yapılan en uzun soluklu bir etkinlik. Malatyalı izci ve liderler bu etkinlikte yer aldı." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme