Bakan Soylu: "Uyuşturucu satıcısına acımayacaksınız"

Sivas'ta düzenlenen 135'inci Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin, 'Uyuşturucu satıcısını gördüğünüz yerde acımayacaksınız....

Sivas’ta düzenlenen 135’inci Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin, "Uyuşturucu satıcısını gördüğünüz yerde acımayacaksınız. Sorumluluğu bizim üzerimizdedir" dedi.

Sivas Valiliği ile Belediyeyi ziyaretinin ardından 135’inci Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantının ardından yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadele konularına değinerek şunları söyledi:

“Uyuşturucu konusunda devletimiz teyakkuz halindedir. Bütün birimleriyle teyakkuz halindedir. Dağdaki eli silahlı terörist bizim için neyse okul önünde uyuşturucu hap satan torbacı da bizim için aynıdır.

Son 9 ayda 81 ilde 23 bin 150 uyuşturucu operasyonu yapıldı. Uyuşturucu ile mücadelede 37 bin 991 bir kişi gözaltına alınmış, bunlardan da 7 bin 652 kişisi tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuların piyasa değeri 1 milyar 66 milyon Türk Lirası’dır. 2017’nin ilk dört ayında geçen yıla oranla yakalanan eroin yüzde 54, esrar yüzde 288, afyon yüzde 209, bonzai yüzde 132, metanfetamin yüzde 157, ecstasy yüzde 155 oranında artış göstermiştir. Esrar ve eroin gibi maddelerin yakalanmasında yüzde 134, sentetik hap ve ham maddelerin yakalanmasında yüzde 79 oranında artışlar gerçekleşmiştir.

Diyarbakır Lice’de polis özel harekat, jandarma özel harekat, jandarma komando, kara kuvvetleri, güvenlik korucularımız ve tüm personelimizden oluşan toplam 10 bin kişinin katılımıyla bin 600 kilometrekarelik bir alanda teröristlere ve uyuşturucuya karşı operasyon gerçekleştirilmektedir. Söz konusu sığınaklarda toplam 303 kilogram esrar, 330 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Yasa dışı ekim konusunda da 2016 yılının ilk 4 ayı ile 2017 yılının ilk 4 ayını mukayese ettiğimizde uyuşturucu yakalamalarının yüzde 47, şüpheli sayısınınsa yüzde 84 artış gösterdiğini görüyoruz.Güvenlik kuvvetlerine talimatım açık ve net. Uyuşturucu satıcısını gördüğünüz yerde acımayacaksınız. Sorumluluğu bizim üzerimizdedir. Bu kadar basit acımayacaksınız."

Bakmadan Geçme