Bakan Tüfenkci: 'Her yıl 1 milyon gencimize iş bulmak zorundayız'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin 2016 yılında 2.9 oranında büyüdüğünü söyleyerek, 'Sürdürebilir bir büyümeyi yakalamamız lazım. Çükü biz her yıl bir milyon gencimize iş bulmak zorundayız. Bütün koşturmamız...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin 2016 yılında 2.9 oranında büyüdüğünü söyleyerek, “Sürdürebilir bir büyümeyi yakalamamız lazım. Çükü biz her yıl bir milyon gencimize iş bulmak zorundayız. Bütün koşturmamız çabamız bu” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Tüfenkci’yi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet ali Tanrıver, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer karşıladı.

AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda partililere hitap eden Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki bu milletin refah düzeyini artıralım, Türkiye’yi büyütelim. Bizim her bir vatandaşımızın cebine daha fazla para girdin. Daha fazla insanımızı iş bulalım, aş bulalım. Bunun hesabını yapıyoruz. Ve biz bütün engellemelere rağmen hain darbe girişimine rağmen 2016 yılında Türkiye’yi 2,9 oranında büyümeyi başardık. Bu bizim için yeterli değil. Ama o günkü şartları düşündüğünüzde Türkiye’yi bir darbe girişimi olmuş, yurt dışında bütün şer odakları Türkiye aleyhine lobiler yapıyorlar. O darbe girişiminde başarılı olamayanlar ekonomik anlamda terör saldırıları başlatmışlar. Bir orkestranın parçaları gibi her bir terör örgütü bir yerde bomba patlatıyor. Buna rağmen hükümetimizin almış olduğu tedbirler ve teşvikler ile Allah‘a hamdolsun Türkiye’yi dünyanın en büyük 17. ekonomisi Avrupa’nın da altıncı ekonomik içerisine sokmayı başardı. Ve 2017 yılında çok güçlü bir şekilde başlangıç yaptık. Türkiye yüzde 5 oranın büyüdü. 2017 yılının ikinci çeyreğinde bunu daha da yükselterek devam edeceğiz. Bunu yeterli görmüyoruz. Çünkü değerli arkadaşlar biz bu oranlarında üzerinde büyümeyi yakalamamız lazım. Sürdürebilir bir büyümeyi yakalamamız lazım. Çükü biz her yıl 1 milyon gencimize iş bulmak zorundayız. Bütün koşturmamız çabamız bu” diye konuştu.

“Birileri çıkıyor bizi avrupa’ya şikayet ediyor”Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki Nevşehir’in turizmi gelişsin. Biz istiyoruz ki Nevşehir’in patatesi para etsin. Biz Nevşehir’in turizmi gelişsin diye her uçak başı 6 bin dolar destek verirken acentelere destek verirken birileri de Almanya’da ki turiste sesleniyor aman Türkiye güvenli değil Nevşehir’e gelmeyin, İstanbul’a gelmeyin, Türkiye’yi gelmeyin diye. Bunun faturasını kim ödeyecek. Bunu faturasını gelmedikleri zaman millete ödetecekler. Hani siz milletten yanaydınız. Türkiye şikayet ederek, Almanya’nın dolmuşuna binerek Türkiye’yi sen kötülediğinde eline ne geçecek. O zannediyor ki birileri aferin derse Avrupa aferin derse bir şey kazanacak. Önemli olan Avrupa’nın sana aferin demesi değil önemli olan Nevşehirlinin, İstanbullunun, Ankaralının, Malatyalının milletin aferin demesidir. Millet sana aferin demiyorsa millet seni alkışlamıyorsa yabancıların alkışlamasının bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme