Bakan Tüfenkci'den Başkan Polat'a hayırlı olsun ziyareti

Bir dizi programa katılmak üzere ilimize gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bakan Tüfenkci’nin ziyaretine Yeşilyurt Belediye Başkanvekili Ramazan Yakıcı, AK Parti İl Başkanı Mahmut Üner Özer, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Yalçınkaya ile partililer eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Malatya’nın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin projelerini hayata geçirme noktasında Sayın Bakanımızdan büyük destekler aldık. Bundan sonra da bu desteği göreceğimizden eminim. Bu nazik ziyaretinden dolayı Sayın Bakanıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’ya başarılı bir şekilde hizmet ettiğini belirterek, hizmet bayrağını Yeşilyurt ilçesindeönemli çalışmalar yapan Hacı Uğur Polat’ın devraldığını söyledi. 

Bakan Tüfenkci, “Yoklamalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdiriyle milletimizin gönlüne giren Hacı Uğur Polat kardeşimiz Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılı olacağından eminim. Bizler gücümüzün yettiği kadar her türlü desteği vereceğiz. Malatya, bütün Malatyalıların ortak paydası. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı başarılı olursa Malatya başarılı olur. Hacı Uğur Polat kardeşimde bu başarı tablosunun ortaya çıkması için ter dökecek, emek verecek ve geldiği noktadan daha üst seviyeye taşıyacak. Bu noktada şehrin bütün aktörlerinin hangi siyasi görüşte olursa olsunlar Başkanımıza destek olması lazım. Malatya kamu ve özel yatırımlar anlamında cazibe merkezi durumunda. Malatya, belediyecilik anlamında başarılı kentlerimizden biri.Tertip ve düzeniyle, yaptığı projelerle farkı hissettiren bir belediyemiz. Malatya barış, huzur ve kardeşliğin kentidir. Şehircilik anlamında cazibe merkezi haline gelmesi için bizlerde katkı sunmaya devam edeceğiz. Yakında Malatya-Elazığ arasında traybüs deneme seferlerine başlanılacak. Haftaya Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda imzaya açılacak. Bu sayede 2 ilin ticari ölçeği artacak. Malatya’ya yaklaşık 120 milyonluk yatırımla elektrikli lokomotiflerin tamiratlarının yapıldığı bir bölge merkezi kuruyoruz. Vagon Onarım fabrikamızı Kızılay’a vermiştik. İhalesi iptal oldu. Yakın zamanda Kızalay’a tekrar tahsisi yapılacak. Orasıda lojistik merkez haline gelecek. Ben Hacı Uğur Polat Başkanıma tekrar başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyaret sırasında Şeref Defterini de imzalan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yeBüyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya el dokuması halı hediye etti. 

Bakmadan Geçme