Başkan Akgün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı, Milli Beka Hareketi Doğu Anadolu Bölge Başkanı Başdanışmanını Metin AKGÜN ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı, Milli Beka Hareketi Doğu Anadolu Bölge Başkanı Başdanışmanını Metin AKGÜN “’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Gazeteci; dün olduğu gibi günümüzde de doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanlarının bütünüdür…
Çağdaş ve katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının merkezinde yer alır.
Toplumumu doğru bilgilendirmek adına önemli ve hayati bir görev üstlenirler. Toplumun ortak sesi olan basın çalışanları, kamuoyunun da vicdanını temsil ederler...
Halkın bilinçlenmesi, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir görev üstlenirler.
Basın çalışanları, toplumun aydınlatılması sürecinde; farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yayınlarken, medeniyet tarihin hafızası olma yönünde, önemli ve hassas bir görev ifa eder…
Kamuoyunun bilgilendirilmesi görevini yerine getirirken, yönetilenler adına yönetenleri denetler,  toplumsal huzur ve barışın tesisinde önemli bir rol üstlenirler.
Basın çalışanları bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda demokrasimizin de sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler.
Bu duygu ve düşüncelerle, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleriminiz adına; ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözüm sürecine, toplumun bütününü kucaklayan, somut ve zengin çözüm seçenekleri sunan, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü en içten duygularımla kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarına da Allah’tan (c.c.) rahmet niyaz ediyorum.

Bakmadan Geçme