Başkan Akgün Mevlid Kandili mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN,Mevlid Kandili Mesajı Yayımladı.

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı M. AKGÜN, “Mevlid Kandilimizin İslam alemine, bütün insanlığa huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü kargaşadan çıkışında, aramızda olması gereken kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Nebiler silsilesinin son halkası, Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) milâdî 571 senesinin Rabîulevvel ayının 12. Pazartesi gecesi sabaha karşı dünyamızı şereflendirdiler. 

Hicri 1440’ın  Rebîulevvel ayını idrak ettiğimiz günleri yaşarken,  19/20 Kasım 2018  geceinde de Mevlid Kandili’ni idrak edeceğiz.

Kan içen yarasaların sultan, eşkıyaların ise; dünya, avuç açmış, o kurtarıcıyı beklediği;

İnsanlığın;

Küfrün alaca karanlığında bunaldığı, kan içen zalimlerin kral, az bir dünyalık için en yakınlarına dahi acımayan, katleden eşkıyaların vezir olduğu,

Kardeşin, kardeşe diş bilediği, insanlığın en küçük değerinin bile tanınmadığı,

İnsanların hayvanlara gıpta ettiği, hayvanların dahi insanların hareketlerinden utanç duyduğu bir zaman diliminde;

Nefsi yenecek, hasedi bitirecek, kötülükleri iyiliğe, fesadı sulha çevirecek, insanların ruhlarında filizlenen fesat tohumlarını söküp atarak yerine fazilet, iyilik ve Allah korkusu yerleştirecek bir kurtarıcı beklediği bir süreçte;

‘Hâlbuki onlar önceleri apaçık bir sapıklıkta idiler.’ (Âli İmrân/164) ayetine muhatap olanlar için artık değişim zamanı gelmişti…

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in dünyamızı şereflendiren doğumuyla, insanlık için tertemiz bir sayfa açılmıştı.

Bugün de insanlık dünü aratan, zulmün kıskacında karanlık bir dönemden geçmektedir.

Küresel eşkıyaların tahrik ve tertibinde, vekâlet savaşlarının yönetildiği, tahrik ve tertibin odağında yer alanların da kurtarıcı rolü oynadıkları, yüzlerinde maskeyle dolaştıkları bir zaman diliminde;

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in doğumu nasıl câhiliye yıllarındaki çürümüşlüğe deva olmuş ise bugün de o kutlu doğumun yıl dönümü vesilesiyle günümüzdeki acıların son bulması en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği yönetim kurulu ve üyelerimiz adına, Allah’tan (c.c.); Mevlid Kandilimizin İslam alemine, bütün insanlığa huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü kargaşadan çıkışında, aramızda olması gereken kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını diliyorum.

Allah (c.c.) yurt içi ve yurt dışında olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelesi veren askerlerimiz ve polislerimiz ile korucu kardeşlerimizden, dünyanın farklı yerlerinde istiklal mücadelesi verirken, hakka yürüyen kardeşlerimize rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

İslam Aleminin içine düştüğü fitne ve tefrikadan, cehaletten, kan ve gözyaşından kurtulmasını niyaz ederken, Aziz Milletimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum.

Bakmadan Geçme