Başkan Akın, ''Döviz, yapay yükseliş sergiledi''

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın da dövizdeki yükselişin geçici olduğunu söyledi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın da dövizdeki yükselişin geçici olduğunu söyledi.

Dövizin spekülatörler tarafından yükseltildiğini belirten Akın, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milletinin ekonomik anlamda baskı altına alınma girişimi olduğunu aktardı.

İlerleyen süreçte dövizin düşeceğine ve ekonominin normale döneceğine olan inançlarının tam olduğunu belirten Akın, şu değerlendirmede bulundu:

"Döviz, yapay yükseliş sergiledi. Birçok ülke ve halklarının bizlere olan desteğiyle, bu yapay yükselişin duracağına ve dövizin düşeceğine inancımız tamdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yokluklar içinde kurularak, bugün bölgesel güç haline geldi. Bu yüce devletin necip milletini döviz kurlarındaki suni artışlar kesinlikle korkutamaz. Geçmişte Kurtuluş Savaşı'nda vatanı için en değerli varlıklarını çocuklarını cepheye gönderen anne ve babaların, bugün de torunlarının vatanı ve devletinin geleceği için ellerinde döviz tutmayarak, bozduracaklarına dair güvenimiz sonsuzdur."

Akın, dövizde yaşanan artış gerekçe gösterilerek Türkiye'de üretilen ürünlerin fiyatlarında artış yapılmaması gerektiğini de söyledi.

Bakmadan Geçme