Başkan Ali Evren Esnafa Sicil Affı Bekliyoruz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, sicil affı Basın Açıklaması.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, sicil affı Basın Açıklaması.

Başkan Evren Açıklamasında; Pandemiden dolayı yaklaşık 10 aydır kapalı olan ya da kısıtlaması olan bazı meslek dalları faaliyetlerini 01 Mart itibari ile kısmi olarak normalleştirilmesi esnaflarımızı mutlu etmiştir. Normalleşmede sürecinde halen COVİD-19 Salgını ile mücadelenin devam ettiğini İnşallah esnaf ve sanatkarlarımız kurallara tam riayet gösterirse süreli normalleştirmeyi tam normalleştirmeye çevirecektir.
Bu normalleşme sürecinde gösterilen esnekliğe en büyük katkısı olan canla başla, gece gündüz demeden çalışan Sağlık Çalışanlarına, Hükümetimize, Bilim Kurulu üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Pandemiden dolayı ekonomik yönden en fazla etkilenen kesim esnaf ve sanatkarlardır. Bu salgın yüzünden işyerleri kapalı tutulan ya da iş hacmi daralan esnaflarımız normalleştirmeden sonra hızlı bir şekilde toparlanmak piyasayı canlandırmak ve işyerlerini ayakta tutmak için krediye başvurmaktadır.
Ancak krediye başvuran esnaflarımızın kredi talepleri bankalar tarafından yapılan sicil sorgulamasında, yüzde 30’una yakını geçmişte yaşamış olduğu ödeme güçlüğünden dolayı kredi notu düşük görünmektedir. Kredinin notunun düşük görünmesinden dolayı da bankalarca kredi verilmesi uygun görülmemektedir. 
Şu salgın döneminde ekonomik yönden etkilenen esnaf ve sanatkarlarımız önünü görebilmesi, piyasa kırgınlığının giderilmesi, ekonomisinin canlandırılması, iş hacmini ve ticaretini geliştirebilmesi için uygun kredilerde faydalanabilmesi için tüm finans kuruluşları elini taşın altına koymalıdır. Esnaflarımızın bu zor döneminde yanlarında olması hem ülkemiz için hem ekonomimiz açısından faydalı olacaktır. 
Finans kuruluşları da bu KKB notunu şu ortamda 50 bin liraya kadar biraz daha esneklik göstermesi ayrıca bir SİCİL AFFI uygulayarak esnaf ve sanatkarlarımızın daha kolay kredi kullanmalarına imkân sağlanmalıdır. Dedi

Bakmadan Geçme