Başkan Altunkaya'dan Haocalı Katliamı Mesajı

BBP Malatya Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ercan Altunkaya Azerbaycan Hocalı Katliamıyla İlgili Mesaj Yayımladı.

Başkan Altunkaya; Mesajında, “Ermeni silahlı çeteleri tarafından Azerbaycan`ın Hocalı Kasabası ’nda yapılan katliamda Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubat`ı 26 Şubat`ta bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı Kasabası ’nda, Azeri resmi rakamlarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70`den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 kişi öldürülmüş, toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır.” dedi.

BBP Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Ercan Altunkaya, yapılan katliamda bin 275 kişinin rehin alındığını ve 150 kişinin ise kaybolduğunu belirterek, “Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının da kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocuklar bile bu zorbalıktan, bu zalimlikten nasibini almıştır. Kendi yurtlarında bağımsız yaşamaktan başka bir istekleri olmayan; savunmasız, çocuk, kadın ve yaşlılara böyle bir saldırıda bulunanları şiddetle kınıyorum. Bu olayın vuku bulduğu 1992 yılı insan ırkının en kanlı sahnelere şahitlik ettiği talihsiz bir zaman dilimidir. Tarih bu anı, insanlığın topyekün saldırıya uğradığı kanlı bir dönem olarak hatırlayacaktır.” diye konuştu.

Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarda yapılan bu vahşetin taptaze yerini korumakta olduğunu kaydeden ALTUNKAYA şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünya bunun sorumlularını ve destekleyenleri nefretle hatırlayacaktır. Bugün dünya siyasetinde Ermenilerle ilgili sözde soykırım safsatasının peşine düşenleri Hocalı Katliamını okumaya ve bu katliamın fotoğraflarını, tüm delillerini izlemeye davet ediyorum. Sözde Ermeni soykırımı meselesini kendi siyasi ikballeri için dillerine dolayanların Hocalı Katliamı hakkındaki tutum ve davranışlarını da yakından takip edeceğimizi beyan ediyorum. Bu düşüncelerle tek millet, iki devlet halinde olduğumuz Azerbaycan Cumhuriyeti'nin esaret altında bulunan vatan parçasına kavuşması vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir gereklilik ve zorunluluktur. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan ’da yaşarken bu zulme maruz kalmış tüm kardeşlerimize Allah`tan rahmet diliyor, geride kalanlara ise başsağlığı diliyorum dedi. 

Bakmadan Geçme