Başkan Arslanca Çüngüş'ün kaderini değiştirecek

Yaptığı hizmetlerle ilçe halkının takdirini toplayan Diyarbakır'ın Çüngüş İlçe Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, bir ilki daha gerçekleştirerek ilçeyi bir sosyal tesise kavuşturuyor. İlçeyi Pütürge'ye bağlayacak olan 70 kilometrelik...

Yaptığı hizmetlerle ilçe halkının takdirini toplayan Diyarbakır’ın Çüngüş İlçe Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, bir ilki daha gerçekleştirerek ilçeyi bir sosyal tesise kavuşturuyor. İlçeyi Pütürge’ye bağlayacak olan 70 kilometrelik yolunda çalışmalarına başlayan Arslanca, yolun bitimiyle ilçeyi çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak.

Üç yıl önce Çüngüş ilçesine belediye başkanı seçilen Zübeyir Arslanca, kısa zamanda ilçeye kazandırdıklarıyla ilçe halkının takdirini topladı. Seçim zamanı yaptığı vaatlerin büyük bölümünü 3 yıl içerisinde gerçekleştiren Arslanca, bir ilki daha gerçekleştirerek sosyal tesisi olmayan ilçeyi Mağarabaşı mevkiinde bulunan 10 bin metrekarelik alana sahip bir sosyal tesise kavuşturuyor. 25 yıl önce sular altında kalan köprüsü nedeniyle Malatya ile olan irtibatı kesilen ilçeyi çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak olan Arslanca, Pütürge Belediyesi ile birlikte 70 kilometrelik yol çalışmasına başladı. Bu hizmetlerle ilçenin kaderinin değişeceğine inandığını vurgulayan Arslanca, “Üç dört aylık belediye başkanıyken ilçede hiçbir sosyal tesis yoktu. Sosyal tesisten vazgeçtik, iki kişinin oturabileceği bir yer yoktu. Mağarabaşı dediğimiz ve hazine arazisi olan alanın belediyemize tahsisi için ilçe kaymakamlığımıza başvurduk. İlçe Kaymakamımız Alper Çifçi’ye teşekkür ediyorum. İşlemleri hızlandırıp belediyemize tahsis etti. Arazi bize tahsis edildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla istişare ettik. Bizlere 2 milyon TL hibe para aktarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Allah eksikliğini vermesin. Projemiz çizildi. İhalesini yaptık. 4 ay sonra vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği çok geniş alanlı bir sosyal tesis yapmış olacağız. İlçe halkımız; içerisinde yürüyüş alanı, park, çocuk oyun alanı ve yüzme havuzu gibi alanları olan bir sosyal tesise kavuşmuş olacak. Mağarabaşı’nın tüm alanı 10 bin metrekare. Bunun 5 bin metrekaresini de ağaçlandırma yapacağız” dedi.

“Çüngüş’ü çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağız”

25 yıl önce ilçeyi Malatya’ya bağlayan köprünün sular altında kalmasından sonra çıkmaz sokak konumuna gelen Çüngüş ilçesini, bu durumdan kurtaracaklarını dile getiren Arslanca, şunları kaydetti:“O köprü suyun altında kalınca ilçe ekonomik yönden fes oldu. Çüngüş çıkmaz bir sokak konumuna düştü. Çüngüş’ü bu durumdan kurtarmak için alternatifler aradık. Malatya’nın Pütürge Belediyesi ile istişare yaptık. 70 kilometrelik yol için Pütürge Belediye Başkanımız Pütürge’den başladı biz de buradan başladık. İlçeyi Pütürge yoluna bağlıyoruz. Sağ olsunlar Diyarbakır Dernekleri Federasyon Başkanı İbrahim Yalçıntepe ve Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu bu projemizi duyduklarında yol için bizlere birer ay iş makinesi tahsis edeceklerini söylediler. İlçe en azından çıkmaz sokak olmaktan kurtulmuş olacak. 10 yataklı hastanemizin iş süresi de 300 gündü. O da muhtemelen bu tesisle beraber hizmete girecek. İnanıyorum ki bu hizmetlerden dolayı Çüngüş ilçesinin kaderi değişecek.”

Bakmadan Geçme