Başkan Çınar, ''Engelsiz Bir Hayat İçin, Hep Birlikte El Ele''

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak ve onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelsiz bir hayat için hep birlikte el ele vermeliyiz” dedi.
“ENGELLİLERİN İŞ VE SOSYAL HAYATA KATILMA ORANLARI TOPLUMLARIN OLGUNLUK SEVİYESİNİ GÖSTERİR”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Engellilerle empati kurarak günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara kendi sorunumuz gibi yaklaştığımız sürece engellilerimizin önlerine çekilen en büyük set ortadan kalkmış olacaktır.
“ENGELLİLERE YÖNELİK SON YILLARDA CİDDİ DÜZENLEMELER YAPILDI”
Ülkemizde son yıllarda her kesim tarafından açıkça görünen, her alanda gelişime ve dönüşüme paralel olarak engelliler konusunda da somut, uygulanabilir projeler ve çalışmalar kendisini göstermiştir. Özellikle hükümetimizin ulusal düzeydeki sosyal politikaları geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir. Evde bakım hizmeti, evde bakım hizmeti aylığı, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması, engellilerin kamuda istihdam edilmelerinin önünün açılması gibi çözüm odaklı yaklaşımların artması halkımız tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.
Bir toplumdaki engellilerin iş ve sosyal hayata katılma oranları o toplumların olgunluk ve gelişmişlik seviyesini göstermektedir.
“TUT ELİMDEN, ENGELSİZ PARK VE HİZMETLERİMİZLE ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ” 
Yeşilyurt İlçemizde ikamet eden engeli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımları artırmanın yanı sıra nitelikli hayat koşullarına sahip olmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirmek için imkânlarımızı seferber ettik. İstanbul Aydın Üniversitesinin düzenlediği  ‘Engelli Bireylerin Sosyal Yaşamlarını Kolaylaştıran Yerel Yönetim Projeleri’ yarışmasında ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Proje’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen ‘Tut Elimden’ projemiz kapsamında evde eğitim ihtiyacı duyan bedensel engelli kardeşlerimize ve ailelerine eğitim, sosyal ve psikolojik destek veriyoruz. Görme Engelliler Spor Kulübü ile Otizm Derneğimizin daha nezih ve kaliteli mekânlarda hizmet üretmelerine katkı sunmak adına iki adet bina tahsisi yaptık. Engelleri kaldıran, engelsiz bir Yeşilyurt hedefiyle başlattığımız hizmetler kapsamında; engelli çocuklarımızın yaşıtları ile birlikte gönüllerince oynayabilecekleri şekilde tasarımı yapılan ‘Engelsiz Park’ projemizi tamamlayarak hizmete açtık. 
İnönü Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde düzenlediğimiz ‘Özel Gereksinimli Çocuk ve Gençlere Ev Ortamında Fiziksel Etkinlikler’ projemiz kapsamında; Belediyemize kayıtlı 5 ile 17 yaş aralığındaki özel gereksinimli çocuk ve gençlere rekreasyon, beden eğitimi, planlı egzersiz ve oyun fiziksel etkinlikler gerçekleştirdik.  
‘Baştâcı’ projemiz kapsamında ilçemizde yaşayan yaşlı vatandaşlarımızla birlikte engelli kardeşlerimizin de ev ve kişisel bakımlarını özenle yapmaktayız. Düzenlediğimiz etkinliklerde engelli kardeşlerimize toplam 80 adet engelli araç, sekiz adet işitme cihazı ile protez kol hediye ettik. 
Engelli çocuk ve yetişkinleri, engeli olmayan diğer insanlarla ayrıştırarak değil, birleştirecek bir yaklaşımla hizmetler üretmeye önem veriyoruz. Bizler toplumsal yaşama entegre olabilen, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılan, düşünce ve önerilerinden sürekli istifade ettiğimiz engelli kardeşlerimizle birlikte Yeşilyurt’un dönüşümünü sağlıyoruz.  
Engelli vatandaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli birer bireyleri oldukları bilinciyle, yaşamın onların varlıkları ve katılımıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanarak tüm engelli vatandaşlarımıza esenlikler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme