Başkan Çınar, Canlı Hayvan Pazarı Esnafının Taleplerini Dinledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'İzlenen Politikalar ve Verilen Desteklerle Hayvancılık Sektörü Büyümeye Devam Ediyor'

Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek esnaflarla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Hayvancılık sektörü hükümetimiz izlediği politikalar ve verilen desteklerle büyümeye devam ediyor.” dedi. 
Başkan Çınar: “Hayvancılık sektörünün geliştirilerek ülkemizin ihtiyacı olan et üretiminin karşılanması için hem ulusal hem yerel manada bu sektörün her aşamasında yer alan hemşerilerimize büyük görevler düşmektedir. Bizler üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirdiğimiz zaman hem sektörümüz hem de ülke ekonomimiz gelişecek ve büyüyecektir.” ifadelerini kullandı.
“ESNAFLARIMIZ, KENTİN TANITILMASINDA Kİ EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİDİR”
Sabahın erken saatlerinde Malatya Canlı Hayvan Pazarına giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, esnaflara ‘ hayırlı işler, bol kazançlar’ temennisini ilettikten sonra pazarın durumu ve hayvan satışlarıyla ilgili bilgi aldı. Esnafların taleplerini dinleyen Başkan Çınar, “Esnaf, bir kentin yüzü, vitrini ve o kentin gelişmişlik düzeyini en iyi belirten bir yapı taşıdır.” diye konuştu. 
“ESNAFLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Canlı hayvan pazarında ticaretle uğraşan esnafların dilek ve taleplerini dinlediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Belediye olarak vatandaşlarımızı mahallelerinde, esnaflarımızı ve iş adamlarımızı ise iş yerlerinde ziyaret ederek hızlı ve etkili şekilde hizmet veren belediyecilik anlayışımızı sürdürüyoruz. Canlı Hayvan Pazarımızın kapıları erken saatlerde açılmaktadır. Bizde bugün ki ilk ziyaretimiz sabahın erken saatlerinde buradaki esnaflarımıza yaparak, taleplerini öğrendik, yapılan çalışmaları anlattık ve bizden isteklerini birinci ağızdan öğrenme fırsatına ulaştık. Gerek merkezden gerekse de kırsal mahallelerden buraya gelen esnaflarımız ticaretlerini yapıyorlar. Burada daha önceki yıllara oranla gerekli düzenlemeler ve iyileştirmeler yapıldı. Esnaflarımızın büyük bir kısmının buradan memnun olması bizleri sevindirdi. Ticaretin az olması veya diğer bazı eksikliklerle ilgili bize ilettikleri taleplerin takipçisi olacağız. Burası sadece Kurban Bayramında değil 365 gün çok aktif bir hizmet alanıdır, kurban satmak veya almak isteyen ya da adak adayanların uğrak noktası olan canlı hayvan pazarının daha iyi noktaya gelmesi, esnaflarımızın daha çok satış yapması içinde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Canlı Hayvan Pazarımızın geliştirilmesi ve bir takım standartlarının yükseltilmesi gerekmektedir. Canlı hayvan ticareti bizim için olmazsa olmazdır. Amacımız; esnafımızın, insanımızın rahat bir ortamda canlı hayvan alışveriş yapmasını sağlamaktır, bunu sağlamak içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Hayvancılığın nitelik seviyesini yükseltmek adına elimizden gelen desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yeşilyurt Belediyesi olarak her daim esnaflarımızın yanındayız. Yeşilyurt’umuza en güzel şekilde hizmet vermek için ne gerekirse yapacağız.” diye konuştu.
“ESNAFIMIZIN ÖNERİLERİ VE TALEPLERİ GELİŞEN YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİDİR”
Esnafların görüş ve düşüncelerinin gelişen Yeşilyurt için önemli olduğunu dile getiren Başkan Çınar, "Yaşam düzeyi yüksek, modern yaşam koşullarına sahip bir Yeşilyurt için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Her fırsatımız da esnaflarımızı ziyaret ederek onların derdini dinleyip, istekleri olup olmadığını sormaya devam edeceğiz, sorunlarına kalıcı çözümler getirmek içinde elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler de en küçük sorunun bile kısa zamanda çözüme kavuşması noktasında ilgili birimlere talimat veriyoruz. Yapacağımız çalışmaları beraber istişare edip, ortak hareket ediyoruz. Esnafımızı önemsiyoruz, onlarla bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
Canlı Hayvan Pazarı Başkanı Ramazan Kırma ise, esnafların sorun ve taleplerini yerinde dinlemek adına kendilerini ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın bu yaklaşımını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirirken, taleplerini aktardıklarını söyledi. 

Bakmadan Geçme