Başkan Dinçer, Kale İlçemiz Hak Ettiği Değeri Alamıyor

Malatya'nın Kale İlçesinde yıllardır hizmet alamamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirten Gelecek Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Dinçer ' Kale'yi Beton Yığını Yapmaya müsaade etmeyeceğiz' dedi.

Malatya'nın Kale İlçesinde yıllardır hizmet alamamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirten Gelecek Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Dinçer " Kale'yi Beton Yığını Yapmaya müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kale İlçesi Malatya'nın ve Doğu Anadolu'nun manzarasıyla doğal güzellikleriyle İnsanlarıyla, Turizm Potansiyeliyle enden yerlerden biri olduğunu belirten Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Dinçer " İlçemizin Sahil şeridi olmasına rağmen sahilin imkanlarından faydalanamıyoruz.
Hiç bir ilçeye nasip olmayan Karakaya Baraj Gölü Sahilimiz maalesef imara açılmak suretiyle Betonlaşmanın önünü açmaya çalışıyorlar. Bu İlçemize İhanettir.  İmara açacaklarına Sahil çevresinde

Sahil Yolu yapılmalı.
Kömürhan Köprüsünden Başlayıp Sivas Yoluna kadar giden Sahil yolu hemen projelendirilmelidir. Etrafları halkın dinlenebileceği, vakit geçirebileceği, Ailesiyle spor yapabileceği restorasyonlarla Aile Çay Bahçelerinin olduğu, Su Sporlarını yapıldığı, Tesislerin olduğu bir ilçe olması gerekirken Betonlaştırma yapılması çok büyük hatadır.

Kale Cazibe Merkezi Neden Olmasın?
Dünyaca ünlü Kayısının ilk hasadının olduğu, Çileğinin Türkiye'de aroma ve tad olarak kabul gördüğü, Havasının çok temiz ve sağlık olduğu Kale ilçemizde Su Sporlarının yapıldığı Cazibe Merkezi olabilmesi için Projeler üretilmelidir.

Kale İlçemizin Ekolojik Yapısı Bozulmamalı
Kale İlçemizin Ekolojik dengesi göz önünde bulundurulup denge yapısı bozulmadan İmarda yörenin tarihsel iz düşümü olacak mimari estetikte yapılar öncelikli olmalıdır. Sahil Bölgesinde Betonlaşma olmamalı bilakis ağaçlardan ve doğaya zarar vermeyecek yeşilliği koruyacak projelerle sahil şeridinde insanların dinlenebileceği vakit geçirebileceği yaşam alanlarıyla ilgili Projeler üretilip hayata geçirilmelidir. "

Kale Halkı Yapılaşmaya Karşı
Kale Halkının Sahil Şeridinde Beton yapılaşmasına karşı olduğunu belirten Gelecek Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Dinçer " Kimseye sormadan ben yaptım oldu Mantığı

Kale ilçemizde sahneye konulmuş vaziyette.
Doğu ile Batıyı birbirine Bağlayan Karayolundan geçenlerin dahi seyretmeye doyamadığı Sahil Şeridimiz hangi mantık ile imara açılıp betonlaşma yapılıyor. Kale halkımızdan kimlere sormuşlar, kimlerle istişare etmişler? Yazıktır Günahtır.

Sahil Şeridimiz yerine hiç mi Kalede bina yapılacak yer yok. Neden özellikle sahil şeridi. Gelecek Partisi olarak bu uygulamaların takipçisi olacağız. Kale Halkımıza faydalı olacak her hizmetin yanında, Zararı olacak her şeyinde karşısında olacağız " dedi.

Bakmadan Geçme