Başkan Emrah Yılan 19 Mayıs Mesajı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı.

Türk milleti olarak bugün önemli bir günde bulunduklarını kaydeden Başkan Yılan açıklamasında, “Büyük Türk milletinin bekasını muhafaza ederek yarınlara emin adımlarla yürüme isteği 19 Mayıs 1919 da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile vücut bulmuştur. Samsun da atılan ilk adım, bugün alnımızı secdeye huzur içinde koyabildiğimiz, ailemizle ve tüm sevdiklerimizle özgürce yaşayabildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortaya çıkarmıştır” dedi.

Başkan Yılan açıklamasının devamında “Bağımsızlıkla özdeşleşen Türk milleti, kendisine razı getirtilmek istenen hiçbir düşünceyi kabul etmemiş, kendi içinden çıkardığı liderle kendi kaderini kendi çizmiştir. Böylesi anlamlı bir tarih olan 19 Mayıs, Türk gençliğine Atasından bir armağandır. Türk gençliğinin kendine yakışanı yapması, yarınların Türkiye’sinde söz sahibi olabilmek için kendisini en iyi şekilde geliştirmesi hepimizin en büyük dileğidir. 

Bütün bunların ışığında Türk gençliğine düşen görev; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek, tüm gençliğin boynunun borcudur. İşte Ülkü Ocaklarının temel varoluş gayesi, temel vazifesi de budur. Bunun için Ülkü Ocakları çok anlamlı bir misyonun sahibidir. Geçmişteki, temel hedef ve gayemiz bu olmuştur, gelecekte de bu olacaktır. Türkiye''nin sancılı günler geçirdiği şu günlerde bu hedef ve gaye yeni bir anlam ve boyut kazanmış bulunmaktadır. Biz ülkücü gençlik olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getirmekte kararlıyız. "Ey Türk Gençliği" diye başlayan Atamızın Türk Gençliğine Hitabesi, kâğıt üzerinde duvarları süsleyerek değil, gençlerin kalbinde nakşetmelidir. Türk Gençliğinin zihni, milli ve manevi duygularla donatılması gerekmektedir. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk''ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün Türk milletinin ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum" dedi

Bakmadan Geçme