Başkan Gevrek, İyi oynadığımız maçta maalesef hakemlere takılıyoruz''

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Gevrek, "Hakem hatalarını konuşmayalım, diyoruz ama maalesef direkt oyunu etkileyecek hakem kararları var"
"Bir olur, iki olur; geçmişle alakalı da oynadığımız 15 maçın en az 10'unda hakem hatası var"
"İyi oynadığımız maçta maalesef hakemlere takılıyoruz"

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, "Hakem hatalarını konuşmayalım, diyoruz ama maalesef direkt oyunu etkileyecek hakem kararları var." dedi.

Gevrek, 3-2 mağlup oldukları Göztepe maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iyi mücadele ettiklerini ifade etti.

Karşılaşmada şanssız 3 gol yediklerini, ikinci yarı ise oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu kaydeden Gevrek, "İkinci yarı iyi oynadık, ikinci golü de bulduk hatta tek kale oynadık, diyebiliriz. Önemli olan burada galip gelmekti. Taraftarımız önünde bizim için çok önemli bir maçtı, galip gelmek istiyorduk ama maalesef olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Gevrek, hakem kararlarıyla ilgili şunları söyledi: 

"Hakem hatalarını konuşmayalım, diyoruz ama maalesef direkt oyunu etkileyecek hakem kararları var. Bugün de onlardan bir tanesi oldu. Geçen hafta tüm kamuoyunun gördüğü yüzde 100 penaltımız FIFA kokartlı hakem olan Cüneyt Çakır tarafından verilmedi. FIFA'da maç yöneten Cüneyt Çakır'ı izliyorum maalesef bizim Akhisar maçında sahada gezinerek maç yönettiğini görüyoruz. İyi niyetli düşünmek istiyoruz ama yüzde 100, göz önünde olan penaltı verilmedi. Bugün aynı şey yapıldı. İlk penaltımız verildi ancak ikinci penaltı ilkinden daha netti. İkinci penaltıyı verme cesaretini niye bulamıyor? Artık Doğu takımları istenmiyor mu? Buraya gelmek hakemlere çok zor mu geliyor? Onu da bilmiyorum."

- "Ciddi şikayetimiz var"

"Artık sabrımız taştı. Burada, 'iyi niyetli olalım, hakemler hata yapabilir' diyoruz. Herkes hata yapabilir ama bu hataların üst üste gelmesi bu kadar tesadüf olmaz." diyen Gevrek, şunları kaydetti:

"Geçen hafta yüzde 100 penaltıyı vermeyeceksin, bu hafta vermeyeceksin, yazık günahtır. Bu kadar emek veriliyor, taraftar stadı dolduruyor ama bir kişinin dudağının arasında 2 puan gidiyor. Bu konuda daha hassas olmaları lazım. Federasyonumuza da bizim ciddi şikayetimiz var. Yapılan hatalar direkt sonucu etkileyen hatalar. Bir olur, iki olur; geçmişle alakalı da oynadığımız 15 maçın en az 10'unda hakem hatası var. Yazık günah değil mi? Bu konuda ciddi sıkıntılar var. İnşallah bu son olur, bir daha böyle hatalar olmaz. Hakem Süper Lig'de ilk defa maç yönetiyor, bu Malatya'ya mı denk geliyor? İyi oynadığımız maçta maalesef hakemlere takılıyoruz."

Bakmadan Geçme