Başkan Gürkan, Aydınlar Ocağı Akademisyenleri İle Bir araya Geldi

Aydınlar Ocağı'nın 47. Büyük Şurası'na katılmak için Malatya'ya gelen Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, ocak temsilcileri ve akademisyenler, Battalgazi Belediyesi'ni gezdi.

Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Erkal, “Güzel İntibalarla Malatya’dan Ayrılacağız”
Konuklarını ağırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’ya gelip de memnun dönmeyen kimseye ben rastlamadım” dedi.

Aydınlar Ocağı’nın 47. Büyük Şurası’na katılmak için Malatya’ya gelen Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, ocak temsilcileri ve akademisyenler, Battalgazi Belediyesi’ni gezerek, Battalgazi Belediyesi fuaye alanında bulunan ve yapılan hizmetlerin maketlerini gezdi. Başkan Gürkan’dan Battalgazi ilçesi ve yapılan hizmetler hakkında bilgiler alan akademisyenler, daha sonra Millet Bahçesi ile bütünleşecek olan Battalgazi Belediye Hizmet Binası yanında hizmete sunulan Millet Kıraathanesi’nde bir süre Başkan Gürkan ile sohbet ettiler. Millet Kıraathanesi bünyesinde oluşturulan kütüphaneyi de inceleyen akademisyenler, kendilerine gösterilen ilgi ve Battalgazi ilçesine kazandırılan hizmetler karşısında memnun kaldıklarını ifade ettiler. 

“Bu Defa Malatya’ya Gelince Yüzde 200 Fark Gördük”
Burada konuşan Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, “47. şura dolayısıyla tekrar Malatya’da olduk. Bundan son derece mutlu olduk. Çevremizde gördüğümüz güzel eserler, yapılan hizmetler hakikaten bunları büyük bir kazanç olarak değerlendiriyoruz. Bizim Malatya’ya gelişimiz bundan önce 2010 yılında yaptığımız şura dolayısıyla gelmiştik. Bu defa buraya gelince yüzde 200 fark gördük. Çevrenin düzenlenmesinden çok değişik alanlara kadar yapılan hizmetler dolayısıyla Battalgazi Belediye Başkanımızı Selahattin beyi tebrik ediyoruz. Bu güzel hizmetler hakkında, yapılan tarihi eserlerin tekrardan topluma kazandırılması ve bunların hepsi güzel şeyler, çok mutlu olduk. Güzel intibalarla Malatya’dan ayrılacağız ve bu güzel anılarımızı 47..şura ile beraber birleştirerek daima hatırlayacağız” dedi.

“Malatya’ya Gelip de Memnun Dönmeyen Kimseye Ben Rastlamadım”
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya’nın her yerde güzelliklerle anıldığını ifade ederek, “Buradaki misafirler gittikleri yerde Malatya’nın fahri elçisi olarak, fahri hemşehrisi olarak görevlerini en güzel şekilde icra ederler. Çünkü Malatyalı hakikatken dışarıda Malatyalı olmak çok güzel, gittiğin yerde Malatya’ya gelip de memnun dönmeyen kimseye ben rastlamadım şimdiye kadar. Malatyalı insanı tanıyıp da memnun olmayan kimseye rastlamadım” diyerek, Malatya’nın her daim güzelliklerle anılması gerektiğini söyledi.

Bakmadan Geçme