Başkan Gürkan, Gençlik Ve Gelecek Konulu Söyleşide Gençlerle Buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen 'Birlik ve Beraberlik Buluşması' etkinliğinde gençlerle bir araya geldi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Malatya Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Birlik ve Beraberlik Buluşması’ etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Burada yapılan konuşmalarda gençlerin, ülkemizin geleceği için önemine dikkat çekildi. 

Malatya Gençlik Federasyonu tarafından ‘Birlik ve Beraberlik Buluşması’ etkinliği, Battalgazi Belediyesi Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı yaşar Karataş, Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz ve çok sayıda genç katıldı. Burada konuşan Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz, “Malatya Gençlik Federasyonu olarak her zaman partimizin yanındayız, her zaman başkanımızın yanındayız. Benim sizlerde isteğim, amcalarınıza, dayılarınıza, annelerinize, babalarınıza ve komşularınıza, herkese başkanlarımıza destek vermelerini istiyorum. Topyekûn el birliği ile Malatya'da bir rekor oy ile AK Partimizi yükseltelim inşallah. Bu anlamda hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ise, “Bugünün gençleri, yarının yol göstericileri olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Partimiz kurulduğu anda, parti meclisi, teşkilatı olduğu gibi onun yanında bir teşkilat daha kuruldu oda kadın kolları. Yine bunları destekleyen gençlik kolları. Ankara'dan, mahalleye kadar bizler, her birimdeki insanlarımızı çok önemsiyoruz. Hele hele gençlerimizi ziyadesiyle önemsiyoruz. Ve bundan sonrada gençler için hangi konuda olursa olsun, gençlerimiz için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız ve her türlü tehlikeye karşı biz, siper duracağız. Gençlerimizin memleketine, vatanına, bayrağına sahip çıkması için elimizden ne geliyorsa, elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Katılım yapan herkese teşekkür ediyor” diye konuştu. 

“Biz, sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz” diyen Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Gençlik ve Gelecek konusuna değinerek, “Cumhuriyet kurulurken de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti siz gençlere armağan etti. Bugünün gençleri, yarının yöneticileridir. Genç neslimizin ne kadar güzel, ne kadar iyi, ne kadar bilim ile yetiştirirsek, geleceğe o kadar güvenle bakmak durumunda oluruz. Büyüklerin temel görevlerinden bir tanesi de tecrübelerini, bilgilerini, düşüncelerini gençlere ve genç kuşaklara aktarma olgusunun yanında onlara güzel ahlakı, güzel işleri, nasihat etmektir. Bizim sizlerden beklediğimiz ve beklentimiz önce şuan yapmış olduğunuz işi en güzel şekilde yapmış olmanızdır. Yani şuanda öğrenci iseniz öğrenciliği dolu dolu yaşayarak, gitmiş olduğunuz okulun müfredatını en iyi şekilde öğreneceksiniz. Kendinizi sosyal aktiviteler anlamında da, diğer hobileriniz anlamında da dolu dolu yetiştirmek durumunda olacaksınız. Kitap okuyun, çok okuyun, her türlü düşünceye saygı gösterin. Bütün kitapları okuyun ama o kitapları egemenliğinizin altına alın. Kitapları egemenliğinizin altına almakta çok okumakla elde edilir. Sadece bir kitaba teslim olun, o da Kur'an-ı Kerim. Diğer kitapları da teslim alacaksınız. Ben bu anlamda sizlere güveniyorum ve inanıyorum. Yapmış olduğunuz bu tür etkinlikler, kendinizi ifade etmeniz açısından, toplumsal uyum ve adaptasyon açısından da önemli organizelerdir” diyerek, ülkemizin geleceği için gençlerin her alanda donanımlı yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta, “Gençlerin olduğu yerde enerji var, gençlerin olduğu yerde sinerji var, gençlerin olduğu yerde umut var. O gözlerinizdeki umudu hiç bir zaman kaybetmeyin. Gençlere özellikle liderlik edecek, gençlikten gelmiş 18 yaşında siyasete başlamış bir liderimiz var, o liderin adı Recep Tayyip Erdoğan. 18 yaşında siyasete atılan gençlerin, Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını çok iyi düşünmesi gerekiyor. Nasıl bir mücadele, nasıl bir azim, nasıl bir kararlılıkla 18 yaşından beri bu millet için, bu vatan için, bu ezan için,  kadınlarımız için, çocuklarımız ve engellilerimiz için mücadele ettiğini biliyoruz. Okullardan öğretmen sayılarına kadar, sınıftaki öğrenci sayılarının nasıl azaltıldığından okullaşma oranlarına kadar, kız çocuklarımızın yüzde yüze varan okullaşma oranlarına kadar, liseden üniversiteye, üniversiteden doktora öğrencilerine kadar vermiş olduğumuz burslarla desteklerle gençlerimizin her daim yanında olduk. Ben Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a hasetten teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlamında gençlerimize yönelik, çocuklarımıza yönelik, kadınlarımıza yönelik, engellilerimize yönelik çok önemli çalışmalar yaptı. Ben Sosyal Belediyecilik anlayışının en güzelini Battalgazi'ye kazandıran Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Ellerine yüreklerine sağlık. Malatya Gençlik Federasyonu Başkanı Ramazan Yavuz kardeşime, ev sahipliği yapan Battalgazi Belediye Başkanım ve Belediye Başkan adayımıza ve siz bütün katılan kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyor” dedi.

Bakmadan Geçme