Başkan Gürkan, Kariyer Günleri Etkinliğinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Öğretmenler Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Gürkan, “İnsan hayatı bir roldür. Önemli olan dünya sinemasında oynadığımız hayat filmindeki rolümüzün düzgün olmasıdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Öğretmenler Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi. Öğretmenler Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Öğretmenler Ortaokulu Müdürü Şahabettin Ekemen, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Sarıgül, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilk olarak öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, “Öğretmenlik güzel bir meslek. Öğretmenlik Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi muhteremlik bir meslektir. Fedakârlık etmeden de muhteremlik olmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘Toplumun en muhterem ve fedakâr toplulukları muallimlerdir, öğretmenlerdir’ Öğretmenler bu anlamda muhteremdir. Bu bizim hayat prensibimizin olması lazım. Fedakârlık etmeden, emek çekmeden ve çaba göstermeden nimete sahip olamayız.  Bu okul hayatımızda da, meslek hayatımızda da, aile hayatımızda da bu böyledir” dedi.

İnsan hayatını bir sinema filmine benzeten Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde sinema günleri vardı. Sinema günlerinde belediye başkanları olarak film festivali ile ilgili istişareler yaptık. Buradaki film festivalinde konuşmam sırasında, insan hayatı bir roldür. Önemli olan dünya sinemasında oynadığımız hayat filmindeki rolümüzün düzgün olması. Filmler 90 dakikalık, 80 dakikalıktır. Hayatta böyledir. Kısa sürede hayatlarda vardır.Uzun vadeli hayatta vardır. Sinemalara gittiğinizde kötü roldeki oyunculardan nefret ederiz.Ama gerçek hayata zaman kötü roldeki oynayan insanları benimsemişizdir.O zaman burada sorgulama konusunda kendi kendimizi sorgulamayacak mıyız?. Bunu sorgulamamız lazım. Biz nereden ne hata yaptığımızı bulmamız lazım.İlkokula başlıyoruz. Burada öğrencimize düşen rol model nedir. Orda dünya sinemasındaki hayat diliminde öğrencilik rolünü çok güzel oynaması lazım. Çalışkan olması lazım. Ben iyi bir öğrenci olmam lazım. Vatanıma, aileme, ülkeme, milletime ve ülkeme iyi bir vatandaş, iyi bir birey olmam lazım şeklinde bir hedef koymak lazım” diye konuştu. 

“Hayatımda hiç keşkem olmadı” diyen Başkan Gürkan, sözlerine şöyle devam etti; “Hayatınızda hiç keşken var mı diye televizyon programlarında bana bir soru sormuşlardı. Hiç keşkem yok diye cevapladım. Çünkü ben zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Kurtuluş Savaşı sonrası, sizler vatan, millet, ülke hesabında yola çıktığınız zaman önünüze engeller çıkar, size iftira ederler, size suikastlar düzenlerler ve bunların hepsini başarı ile geçtiğiniz zaman, o iftira atanlar size ne kahraman adammış derler sizlerde gülüp geçersiniz”

Temizlik ve ders çalışmaları konusunda da öğrencilere bazı önerilerde bulunan Başkan Gürkan, “Evinizde kendi temizliğinize ve etrafınızın temizliğine çok dikkat edeceksiniz. Ve öğretmenlerinizi sınıfta çok iyi dinlemeniz lazım. Anlamadığınız konuları öğretmenlere sorun ve tekrarlatın. Ve akabinde evinizde mutlaka tekrar yapın. Diğer gündeki dersleriniz için de ön hazırlık yapın. Birde niyetiniz iyi olacak. ‘Niyeti iyi olanın akıbeti hayır olur’ düşüncesini aklınızdan çıkarmayın. Ve her türlü kitabı okuyun. Okuduğunuz kitapları kontrol altına alın ve kendinize yol haritası ve yol pusulası belirleyin. Ve sakın ola ki tek görüşlü bir boyuta gitmeyin. Egemenliğinizin altına alamayacağınız ve tabi olacağınız bir kitap vardır. Oda Kuran-ı Kerim’dir” diyerek, Cuma günü kadre alacak olan öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme