Başkan Gürkan, konuklarına hizmetleri gezdirdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nda, restorasyonu devam eden Askerlik Şubesi'nde ve Tahtalı Hamam'da incelemede bulundu. Başkan Gürkan, Kınacı ve Güngör'e yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda, restorasyonu devam eden Askerlik Şubesi’nde ve Tahtalı Hamam’da incelemede bulundu. Başkan Gürkan, Kınacı ve Güngör’e yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Malatya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nı, Kent Müzesi yapılacak olan Askerlik Şubesi’ni ve restorasyon çalışması tamamlanan Tahtalı Hamam’da incelemede bulundu.

Askerlik Şubesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledikten sonra açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Çok güzel bir gündü bizim için. Öncelikle Yeni Hizmet Binası’nın Malatya’ya hayırlı olmasını dilerim. Selçuklu mimarisine uygun bir yapı olmuş. Orada hayırlı hizmetlerin verileceğini umuyorum. Askerlik Şubesi de tarihi bir bina. 1891 yılında yapılmış. Önemli ve ahşap bir bina. Bunun korunmasını sağlamakta büyük bir hizmet. Geleceğe yönelik bırakılacak en önemli miraslardan birisi. Bu doğrultuda bir hizmet yapmakta oldukça önemlidir. Sayın başkanımızı tebrik ediyorum. Malatya’da doğup büyümüş birisi olarak bu güzel hizmet için teşekkür ediyorum. Burası Malatya’nın nadide yerlerinden birisi. Dışarıdan hep görüyordum ama içine ilk defa girdim. Gerçekten güzel bir restorasyon oluyor. Aslına uygun olarak yapılıyor. Bunu yatmak oldukça önemlidir. Hizmetlerinden dolayı Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ise, Başkan Gürkan’ın önemli hizmetler yaptığını belirterek, “Malatya’da gerçekten güzel saatler geçirdik. Bu bir günlük ziyaretimizde aslında birkaç günlük şeyleri gördük. Malatya üzerinden Battalgazi İlçemiz çok kadim bir kültüre sahip. Tabi şehirlerin dili var, şehirlerin tarihi var. Şehirlerin kültürü var. Eğer biz bu tarihi ve kültürümüzü yaşatıp gelecek nesillere aktarmazsak, o zaman bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. Bu manada bu kadim kültür ve tarihin sahibi Malatya ve onun üzerinde de Battalgazi Belediyemizin bu çalışmalarını taktirle karşıladım. Daha önce Eskimalatya’yı gezmiştik. Orada da çok kadim bir tarihimiz var. Ama burada bir dönem Askerlik Şubesi olarak kullanılan mekanın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesini gerçekten takdirle karşıladım. Tarih ortaya çıkmış. Burası başka türlü de yapılabilirdi ama buranın Kent müzesi olarak değerlendirilmesi çok çok uygun olmuş diye düşünüyorum. Belediyelerimizin Tarihi ve Kültürel varlıklarının korunması başlıca görevleri var. Bunlar asli görevleri değil, tarihi görevleri ama Belediye Başkanımız bunu kendisine görev edinmiş. Bu tarihi ortaya koymuş” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte daha sonra Tahtalı Hamam’da incelemede bulundu. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kınacı ve Güngör’ü Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Müsteşarlarımızdan Cumali Bey Malatyalıdır. Hayrettin beyle ise çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Aynı zamanda Belediyeler Birliği Genel Sekreterimizdir. Kendilerini burada görüp ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendileri buraya bir seminere katılmak için intikal ettiler. Ondan sonrada lütfettiler Belediye Hizmet Binamızı ve Askerlik Şubesi diye tabir ettiğimiz Kent Müzemizi ve Tahtalı Hamamı birlikte refakat ederek gezdik. Tarihi mirasımızın, yani kimliklerimizin, kentimizin belleklerinin korunması noktasında Hayrettin bey ile bir Tarihi Kentler Birliği’nde sürekli beraber çalışıyoruz. Buranın korunması noktasında yaptığımız işlerde kendileriyle ve sayın müsteşarımla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendileriyle buraya geldik, tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması noktasındaki yaptığımız çalışmaları kendilerine birif etme durumundayız. İnşallah bu çalışmalarda bu bölgeye ve Malatya’mıza da, Malatya’mızın kent kimliğine de, belleğine de, hafızasına da hayırlı olur. Bu çalışmaları yapan ilgili birimimize ve müellif firmayı da kutluyorum, güzel bir çalışma yapmışlar” diye konuştu.

Bakmadan Geçme