Başkan Gürkan, 'Malatya'nın Girişine 'Medeniyetinin Başladığı Yer' Yazmalıyız'

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, AK Parti İl teşkilatı tarafından düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, AK Parti İl teşkilatı tarafından düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne katıldı. Başkan Gürkan, AK Parti’nin bir erdemler hareketi olduğunu belirterek, belediye başkanı olarak dünün, bugünün ve geleceğin belediye başkanı olma vizyonu içerisinde olduklarını söyledi.  

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, AK Parti İl teşkilatı tarafından Nikah Sarayı’nda düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Gürkan, malatya’nın türkişye ve dünya için önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Malatya’mız önemli bir merkez. Medeniyetin başladığı yer. Urfa’nın girişinde ‘tarihin sıfır noktası’ diye yazılı. Bizim Malatya’nın girişinde de bundan sonra ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı yer’ yazmalıyız. Çünkü ilk yerleşik hayatın, il devlet hayatının, bürokrasi hayatının, taş devrinden demire evrimle Malatya’da gerçekleşmiştir. Türk İslam tarihi açısından da baktığınız zaman Malatya’yı ‘Anadolu’yu anayurt yapan destan şehri’ diye tarif ediyoruz. Biz ‘Malatya, Türkiye’dir, Türkiye, Malatya’dır’ derken,  bu atfa göre diyoruz.  Malatya, kültür anlamında, medeniyet anlamında, eğitim anlamında önemli bir şehir merkezidir, medeniyetler merkezidir.  Bu medeniyetler merkezinde şehrül-emin olmak da zor bir hadisedir. Bir taraftan vebal vardır, bir taraftan vecahet vardır.  Bu kadar medeniyetin üzerine geçmişin, günün ve geleceğin belediye başkanı olma vizyonu içerisinde bir hareket tarzımızın olması gerekiyor. Biz o gayret içerisindeyiz. Belediye başkanlığı görevini sadece seçildiğimiz 5 yıl ile sınırlama gibi bir gaflet ve delalet içerisinde olmayacağız. Biz dünün nasıl belediye başkanı oluruz, geçmiş yüzyılların belediye başkanı nasıl oluruz, günün nasıl belediye başkanı oluruz, gelecek yüzyılların nasıl belediye başkanı oluruz, o vizyon içerisinde çalışıyoruz” dedi. 

Bakmadan Geçme