Başkan Gürkan, muhtarların sorunlarını dinledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarları ile bir araya gelerek mahalle sorunları hakkında bilgiler aldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarları ile bir araya gelerek mahalle sorunları hakkında bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıya, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, MASKİ Genel Müdürü, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri de katıldı.

Başkan Gürkan’ın Malatya’ya çok güzel hizmetler yaptığını belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “Battalgazi’yi Battalgazi yapan Selahattin Başkandır. İnşallah bundan sonra milletin ve sizlerin vermiş olduğu güçle Malatya’yı Türkiye’de önemli illerden biri haline getireceğine inanıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman bu güzellikler devam edecektir. Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle Muhtarları ile sürekli bir araya geldiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Muhtarlarımız bizim için değerlidir. Muhtarlarımızı tarif ederken Demokrasiyi bir nehir olarak değerlendirirsek, muhtarlar o nehrin kollarıdır. Muhtarlarımız yerel yönetimlerin gözü, kulağıdır. Muhtarlarımızın aktarmış olduğu bilgiler bizler için anlamlı ve değerlidir. Mahallelerimizde yapılan hizmetlerde bir başarı varsa bunun temelinde istişare bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımızla, muhtar derneklerimizle tek tek görüşüyoruz. Her ilçemizde toplantılar gerçekleştiriyor, bu toplantılarımızda o ilçenin her kesimiyle olduğu gibi muhtarlarımızla da bir araya gelerek ilçenin ve mahallelerinin sorunlarını değerlendiriyoruz. Muhtarlarımızın seçim bölgeleri ile ilgili sorumlulukları çok fazladır. Mahallede vatandaşın her sorunu muhtara gelir. Muhtarlarımız bir sembol altında değil isim olarak seçilmişlerdir. Muhtarlarımızı önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Seçilmiş insanlar olarak işimiz vatandaşa en iyi hizmeti sunmaktır. Hepimiz Malatya’mız için uğraş ve çaba harcıyoruz. Malatya genelinde çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. İki sene içerisinde Malatya’da asfaltsız hiçbir nokta kalmayacak. Allah doğru insanların yardımcısıdır. Önemli olan niyetinizin halis olmasıdır. Muhtarlarımız mahalleleri ile ilgili istek ve taleplerini bizlere iletmek için Belediye’ye geldikleri zaman bu talepleri bizlere iletemedikleri zaman Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarına iletecek. Muhtarlarımız karşılarında her zaman bir muhatap bulacaklar ve taleplerini iletecekler.”

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardandan mahalle muhtarları mahalleleri ile ilgili sıkıntı ve sorunları dile getirdiler.

Bakmadan Geçme