Başkan Gürkan'ın 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan, tarihte özel gereksinimli bireylerin başarılarına dikkat çekerek, “Özel gereksinimli birey olmak, insanlığa sunulan hiçbir kalıcı hizmete engel değildir” dedi.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “3 Aralık, özel gereksinimli bireylere karşı toplumsal duyarlılığın ortaya konduğu gündür. Herhangi bir uzvunu yeterince kullanamayan özel gereksinimli bireyler, öteki olamaz. Tarihten bu yana insanlığa katkı sunan ilim ve bilim insanlarında veya deha olmuş isimler arasında çok sayıda özel gereksinimli bireyler yer almaktadır. Bu demektir ki; özel gereksinimli birey olmak, insanlığa sunulan hiçbir kalıcı hizmete engel değildir Öyleyse özel gereksinimli bireyi hayata, yaşama kapatmak geleceğe vurulan en büyük engeldir. Bu bilinçle odasına, evine kaderine hapsedilmiş olan bireylerimizi hayata kazandırmak, engellere meydan okumaktır. Battalgazi Belediyesi olarak Türkiye’de rol model olan Engelsiz Yaşam Merkezi ile umutlara su verdik, engellere dur dedik. Biliyoruz ki özel gereksinimli bireylerimizin yeteneğini keşfetmek, onları yarınlara hazırlamak, imkan sunmak, yapmamız gereken önemli bir misyondur. Dünyaya ışık olan Edison, müziğin dahisi Beethoven ve Astro fizikçi Stephen W Hawking tarihe adını yazdırmış özel gereksinimli bireylerdir. Bunlar gibi onlarca özel gereksinimli bilim insanını sayabiliriz. Bundan da anlaşıldığı gibi özel gereksinimli birey olmak üretmeye engel değildir. Engelsiz bir şehir, özel gereksinimli bireylere sunulan imkan ile var olur. Bu anlamda Battalgazi Belediyesi olarak Engelsiz Yaşam Merkezimizi hizmete sunarak önemli bir adımı atmış olduk. Bundan sonra da engelsiz bir Malatya için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle memleket savunmasında canını siper eden ve vücudunun bir bölümünü kaybeden Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm özel gereksinimli bireylerimize ve ailelerine daha huzurlu ve mutlu nice yıllar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme