Başkan Gürkan'ın Kadın Hakları Günü Mesajı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan, “Kadınların; eğitime, kültüre, sosyal yaşama ortak olmaları için bütün alanlarda pozitif ayrımcılık yapmaktayız” dedi.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bundan 84 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 5 Aralık 1934’te ilk kez kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Düşman istilasında, Vatan savunmasında, Cumhuriyetin kuruluşunda, yaşamın her alanında destek ve fedakarlığı tartışılmayacak kadar önemli olan kadınlarımızın bu insani ve önemli hakları Cumhuriyetimizin kazanımlarıdır. Medeniyetin beşiği olarak adlandırılan Avrupa ülkelerinin çoğundan bile önce seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınlar, siyasetin, eğitimin, üretimin sosyal yaşamın ortakları olmuştur. Etnik, dinsel, cinsiyet ayrımını suç kabul eden Anayasamız, kadına ve insanlığa verdiği önem ile dünyada birçok ülkeye de, demokrasi adına rol model olmuştur. Ailenin çekirdeği, geleceğin temel taşı, fedakarlığın sembolü olan kadınlarımız, bugün her şeye ulaşabiliyorsa, bunun fitili 84 yıl önce ateşlenmiştir. Bizler de Battalgazi Belediyesi olarak, her alana kadın eli değsin, kadın nezaketi ve zarafeti ile bakış açısı oluşsun diye azami gayret ve hassasiyet gösteriyoruz. Kadınların; eğitime, kültüre, sosyal yaşama ortak olmaları için bütün alanlarda pozitif ayrımcılık yapmaktayız. Bu bilinç ve hassasiyet ile kadına seçme ve seçilme hakkının verişinin 84. yılı başta kadınlarımız olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme