Başkan Samanlı'nın Tanıtım Günleri Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, 5. Geleneksel Malatya Günleri'nin açılış gününde meydana gelen protokol krizi hakkında tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, 5. Geleneksel Malatya Günleri’nin açılış gününde meydana gelen protokol krizi hakkında tepki gösterdi.

Başkan Samanlı Yaptığı açıklamada; “Malatyalı olduğunu söyleyen Onursal Adıgüzel bugüne kadar Malatya’da kaç programa katıldı? Malatya için ne fayda sağladı? Şehirdeki hangi sorunun çözüm sürecine müdahil oldu? Bunların açıklanmasın istiyoruz. Sayın Onursal Adıgüzel, eğer orada gerçek Malatyalı arıyorsanız bilin ki; sadece 4 aydır Malatya’da görev yapan Vali Şahin sizden daha fazla Malatyalıdır.” diyen Başkan Mesut Samanlı’nın konuya ilişkin açıklamaları şöyle;
MALATYA TANITIM GÜNLERİ AMACINDAN SAPMIŞTIR
“Birkaç gün önce Malatya Günleri adı altında düzenlenen programları organize eden dernek ve federasyonların ne kadar başarısız olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Yaşanan protokol sıkıntısı, katılımın az olması, sadece Malatya’dan gidenlerin açılış programına katılması, İstanbul’dan hiçbir vatandaşın orada yer almaması,yöresel ürün adı altında satılan yiyeceklerin aslı ile kesinlikle alakasının olmaması, açılan stantların Malatyalılar tarafından değil dışarıdan gelenler tarafından işletilmesi, bu işin çıkar ve rant sağlamak için yapıldığını bir kez daha göstermiş oldu. Biz bu durumu geçtiğimiz yıllardaki basın açıklamalarımızda da zaten dile getirmiştik; ama maalesef yaşanan olaylar bizi bir kez daha haklı çıkardı ve ‘Malatya Tanıtım Günleri’ amacından sapmıştır, dedirtti. Biz buna ciddi anlamda içerliyor, büyük bir içtenlikle üzüntümüzü dile getiriyoruz. Malatya’mız adına yapılan bir programda bu kadar başarısız olunması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. 
TAHSİS EDİLEN YER KİMSENİN ŞAHSİ YERİ DEĞİLDİR 
Protokolde CHP’li Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in iddialarının aksine, CHP ve İP’lilere en önde sırada yer ayrılmışken; MHP’li vekilimiz haricinde MYK ve MDK üyelerimize ve Malatyalı İstanbul il başkan yardımcılarımıza kasıtlı olarak yer verilmemiştir. Protokolde görevliler dahil herkese yer bulan organizasyon sahibi dernek, MHP heyetine yer bulamamış ve gereken düzenlemeyi yapma hususunda gereken ehemmiyeti -ne hikmetse- gösterememiştir.
Dernek başkanlarının defalarca İBB Başkanı İmamoğlu’na yer tahsisi için teşekkür etmiş olması da dikkatlerden kaçmamıştır. Böyle bir organizasyon için yer tahsisi yapmak ne zamandan beri bu denli minnet duygusu gerektiriyor bilmiyoruz, bildiğimiz tek şey tahsis edilen yerin İBBBaşkanının veyahut CHP’nin şahsi yeri olmadığı ve belediyelerin bu tarz işlerde vatandaşa karşı mükellef olduğudur.
VALİ ŞAHİN’E YAPILAN BİLİNÇLİ VE ORGANİZE BİR TEPKİDİR
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekilimiz Arzu Erdem’in bir Malatyalı olarak yaptığı konuşmada; ‘Malatya’dan her şey çıkar; sanatçı çıkar, siyasetçi çıkar, iş insanı çıkar, bürokrat çıkar ancak vatan haini çıkmaz. Malatyalı terörist leşi kaldıranlara ve onlarla birlikte olanlara geçit vermez, haine müsaade etmez.” demesi üzerine kaos yaratmaya çalışan ve Malatyalı olduklarını söyleyen CHP ve İP Genel Başkan Yardımcılarını şiddetle kınıyoruz. Üzerlerine alındıkları konuda kesinlikle mutabıkız; ancak orada sadece birilerini hedef göstererek ilerlemek istemelerini abesle iştigal buluyoruz.
Özellikle nezih şehrimize geldiği günden beri Malatya’mıza yaptığı çalışmalarla herkesin gönlünde yer edinen valimize karşı yapılan saygısızlığı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Valimiz Hulusi Şahin taraflı-tarafsız tüm hemşehrilerimizin saydığı, sevdiği biridir. Bu mesnetsiz iddiaların muhatabı olması bizlerin sinir uçlarına dokunmuştur. Programın içeriği ve akışıyla hiçbir ilgisi olmayan ve organizasyona icabet ederek Malatyalıları onore eden bir valinin; CHP Genel Başkan Yardımcısı tarafından hedef alınması tesadüf değildir. Bilinçli ve organize bir tepkidir.
Malatyalı olduğunu söyleyen Onursal Adıgüzel bugüne kadar Malatya’da kaç programa katıldı? Malatya için ne fayda sağladı? Şehirdeki hangi sorunun çözüm sürecine müdahil oldu? Bunların açıklanmasın istiyoruz. Tüm bu gerginlikleri yaratma hakkını kendinde bulanlar bilmelidir ki; nüfus cüzdanında Malatya yazmasının bizlerin nezdinde hiçbir anlamı yoktur; çünkü ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.’ Şiarıyla yola çıkıyor ve çıkarımlar yapıyoruz. 
VALİ ŞAHİN, SİZDEN DAHA FAZLA MALATYALIDIR
Sayın Onursal Adıgüzel, eğer orada gerçek Malatyalı arıyorsanız bilin ki; sadece 4 aydır Malatya’da görev yapan Vali Şahin sizden daha fazla Malatyalıdır.
Bir kez daha görüyoruz ki; Malatya Günleri adı altında organizasyon yapan dernek ve federasyonların bu girişimi; başarısız bir girişimdir ve Malatya’dan gidenler dışında da ilgi ve destek görmemektedir. Eğer Malatya tanıtılmak isteniyorsa; ilgili dernek ve federasyonlar bunun için Malatya’yı tanıtıcı geziler düzenleyerek şehrin turizm potansiyeline destek verip katkı sağlayabilirler. Yurtdışında yapılacak fuarların ve tanıtıcı organizasyonların da etkili olacağını düşünüyoruz. Bu sayede Malatya’mız da sadece ulusalda değil; uluslararası alanda tanıtılmış olur ve bu dernek ve federasyonların da çalışmaları amacına uygun bir kisveye bürünmüş olur.”

Bülten

Bakmadan Geçme