Başkan Zafer'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Uluslararası Diriliş Hareketi Şehit Ve Gazi Yakınları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zafer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Uluslararası Diriliş Hareketi Şehit Ve Gazi Yakınları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zafer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mehmet Zafer yayınladığı mesajda; Gerek asker sayısı, gerek ekipman, teçhizat ve silah olarak bizden çok üstün olan batılı güçlere karşı başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, sadece askerimizle değil, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle hatta çocuğuyla, neredeyse çarpıştığımız tüm cephelerde zafer kazanarak elimizden alınmak istenen cennet vatanımız kurtarılmış ve Osmanlı Devletiyle birlikte yok edilmek istenen Türk Milleti yeniden ayağa kalkmıştır.

Milletçe tüm dünyaya kahramanlık nedir, vatan savunması nedir ve nasıl olur gösterdiğimiz milli mücadele ve istiklal harbinin akabinde milletimize en çok yakışan yönetim şekli olan cumhuriyet TBMM tarafından yapılan anayasa değişikliğiyle 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edildi.

Cumhuriyet bizim için sadece bir yönetim şekli değil, olmazsa olmaz bir yaşam biçimidir. Destanlar yazdığımız kurtuluş mücadelesinin ardından kazanılan zaferlerimizin bir nişanıdır. Biz Türk milleti olarak diğer batılı ülkeler gibi keşiflerle, istilalarla, sömürgecilikle bu toprakları kazanmadık. 1071 Malazgirt Meydan Muharebesinden, 1923’e uzanan uzun ve meşakkatli mücadelelerden sonra elde ettiğimiz bir haktır bizim için cumhuriyet. Milletimizin anasının ak sütü gibi helâldir.

Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadelenin tüm kahramanlarının ruhları şad, mekanları cennet, milletimizin de Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Bakmadan Geçme