Başkan Zafer'den Miraç Kandili Mesajı

Diriliş Hareketi Genel Başkanı Mehmet Zafer Miraç Kandili vesilesiyle Bir mesaj yayımladı.

Diriliş Hareketi Genel Başkanı Mehmet Zafer Miraç Kandili vesilesiyle Bir mesaj yayımladı.
Huşu içinde idrak edeceğimiz manevi derecesi yüksek bir geceyi buruklulk içinde karşılıyoruz. Bütün dünyayı kasıp kavuran bir virüs illeti maalesef ülkemizi de etkisi altına lmış ve bütün herkeste bir panik havası yaratmıştır.
Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu kararla Cuma namazları dahil olmak üzere cemaatle namaz kılınmasına bir müddet ara verilmiştir, bu vesileyle bu gece idrak edeceğimiz bu kutlu geceyi de evlerimizde karşılayacağız. Devletimizin aldığı bu tedbire mutlaka uymak zorundayız, yüce Peygamberimiz de bunu böyle emretmiştir. 
Miraç gecesi, insanın Allah'ın rızasına ulaştığında akılların alamayacağı nice üst derecelere yükselebileceğinin,ilahi rahmet ve huzura erişmenin yoludur. Yüce Peygamber Hz Muhammed ( s.a.v) Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bu yolculuğunun zaman ve mekanın da sahibi Yüce Mevla'ya sonsuz kudretini müşahede etme ve onun desteğine mazhar olarak risalet görevinde manevi güç kazanma vesilesidir.Müslümanlar için ALLAH'a ve Hz. Peygamber'e bağlılığı pekiştiren bir sınavdır Miraç Gecesi. miraç Gecesi Peygamber a.slm ın şahsında bütün Müslümanlara açılan sınırsız bir yükselişin ufkudur.Müslümanlara bu gece Farz kılınan namaz aslında dosdoğru bir Miraçtır.Zira bizzat Sevgili Peygamberimiz (sav) tarafından 'müminlerin miracı olarak' nitelenen, İslam'ın temel ibadetlerinden biri olan ve arınmayı ifade eden namaz, hepimize bu imkanı sağlamaktadır. Dolayısıyla namaz, dost doğru kılındığında, iç dünyamızdaki manevi yükselişi ve arınmamızı sağlayarak, inancımızla yaşantımızı birleştirecek, bilinç düzeyimizi yükseltecek ve böylece bizi kötülüklerden alıkoyacaktır.kötülüklerden arınan,içi dışı tertemiz olan her müslümanın erişeceği bir makamdır Miraç. Allah'ın Resulü Hz Muhammed (a.slm ) " Namaz mü'minin mracıdır ." demiştir.Bu vesile ile bütün İslam Aleminin miracını tebrik ediyorum,hayırlara vesile olmasını Yüce Mevladan niyaz ediyorum.

Bakmadan Geçme