Bayramda 'küçükbaş hayvan kurban edin' çağrısı

Aksaray'da Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği vatandaşlara küçükbaş hayvanların kurban edilmesi çağrısında bulundu.Küçükbaş hayvancılığının önemine değinen Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, billboardlarda...

Aksaray’da Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği vatandaşlara küçükbaş hayvanların kurban edilmesi çağrısında bulundu.

Küçükbaş hayvancılığının önemine değinen Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, billboardlarda reklam vererek, araçlarda giydirme yaparak ve televizyonlarda reklam vererek vatandaşlara ‘Kurbanda küçükbaş hayvan kurban edin’ çağrısında bulunuyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Türkiye’de tarım ve hayvancılığın çok önemli ve alternatifi olmayan bir sektör olduğunu belirterek amaçlarının sektörü geliştirmek ve Türkiye’nin et ihtiyacını dışa bağlı olmadan karşılamak olduğunu kaydetti. Tarım ve hayvancılığın doğrudan gıda sektörü olduğuna dikkat çeken Başkan Aktürk, “Ülkemizde ve dünyada alternatifi olmayan ve olmazsa olmazımız olan bir sektördür gıda sektörü. Gıda sektörü de doğrudan tarım ve hayvancılığa bağlı. Ülkemizde kimi zaman dış ülkelerden eh ithalatı yapıyoruz. Halbuki buna hiç gerek yok. Çünkü Türkiye’nin eti de sütü de kendine yetecek ve hatta ihracat yapacak kadar yüksek. Ancak çoğunlukla büyükbaş hayvan eti tercih edildiği için et sorunu yaşanabiliyor. Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, Türkiye’nin et ihtiyacını tam anlamı ile karşılamak için vatandaşlarımıza küçükbaş hayvan kurban edin çağrısında bulunuyoruz. Biz bütün hemşerilerimizden küçükbaş hayvanları tercih etmesini bekliyoruz. Küçükbaş hayvan eti Türk damak lezzetine uygun, kaliteli ve daha ekonomik. Küçükbaş hayvancılığı Türk mutfaklarına, Türk sofralarına tekrar sevdirmek, eskiden olduğu gibi sofralarda yerini almasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme