Beyoğlu Belediyesi'nden 15 Temmuz'a özel iki önemli eser

15 Temmuz hain darbe girişimi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından yaptırılan araştırmaların verileri ve analizleri derlenerek 'Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması' ve 'Anı Defterleri Değerler Araştırması'...

15 Temmuz hain darbe girişimi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından yaptırılan araştırmaların verileri ve analizleri derlenerek “Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması” ve “Anı Defterleri Değerler Araştırması” isimleriyle, 2 cilt kitap olarak yayınlandı.

15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirilen Taksim Meydanı Demokrasi Nöbeti geride iki önemli eser bıraktı. 15 Temmuz’un sıcak atmosferinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından yaptırılan araştırmaların veri ve analizleri “Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması” ve “Anı Defterleri Değerler Araştırması” isimleriyle, 2 cilt kitap olarak yayınlandı. Darbe girişiminin gelecek nesillere aktarılmasında önemli kaynaklar arasında yer alacak olan eserler, Taksim’de bulunan bir otelde düzenlenen özel programla kamuoyuna tanıtıldı.

Araştırmanın önemine dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Milleti konuşturmak lazım diye aklımıza geldi. Hemen tanıdığım birkaç tane akademisyeni çağırdım. Dedik ki; ‘arkadaşlar gün bugün. Bu günü yaşarken herkesi içerisine katacağımız duyguları satır satır işleyelim. 12 bin kişi anı defterine yazı yazdı. Sahada bir sürü görevli bin kişiyle 43 soruluk anket yaptık, kenara koyduk. Hemen onları tüketip anı defterlerinin fotokopilerini çekip anı defteri yaptık gibi popülist düşünceye kapılmadan anı defterini yaptık” dedi.

15 Temmuz’da her kesimden insanın olduğunu söyleyen Demircan, “15 Temmuz bütün milletin tamamen duygusuna tamamen haysiyetine dokunmuş bir olay. Herkesi şehitler içerisinde zengin de fakir de var, alevi de var Sünni de var. Türk de var, Kürt de var” diye konuştu.

Darbe girişimini vatandaşlara atlatmanın önemine vurgu yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, “Eğer 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi tanıklık etmeyen bizden daha küçük kardeşlerimiz varsa ya da İstanbul ya da Ankara’da yaşamadığı için o F-16’nın sağır eden o sesini duymayan Türkiye’nin diğer tarafındaki vatandaşlarımız varsa onlara bu ruhu anlatmak bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise, “Maddiyatın karşısında selalarla şehitliğin ve gaziliği özümsemiş bir aziz milletin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hadi sokaklara çıkın, havaalanlarına çıkın sözü bence bütün vatandaşların vatan, toprak, ezan ve bayrakla bütünleştiği gecenin özetidir” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da, “15 Temmuz tam yüzde 100 cihattır. Silah yok, elle, ayakla, yürekle meydanlarda bu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmaya fayda sağlayan bu çalışmaları kutluyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme