BİMYAD ve ABYB Tarafından Okul Kütüphanesine Kitap Yardımı

Bimyad ve Abyb tarafından toplanan kitap ve  araç gereçler, Darende ilçe'sine bağlı ,Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe İlköğretim Okulu kütüphanesine  teslim edildi.

BİMYAD ve ABYB İşbirliği kapsamında‘’Bir kitap ta senden olsun’’sloganı ile başlatılan kampanya bünyesinde toplanan kitaplar Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe ilk öğretim Okulu kütüphanesine  teslim edildi.

1983 yılına kadar tek sınıflı binada birleştirilmiş sınıflar olarak eğitime devam eden  Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe İlköğretim Okulunda ,Öğrenci ve Öğretmen sayısının hızla artış göstermesi  bina ve sistemde sürekli büyüme zorunluluğu getirmiştir.  Zaman içerisinde değişiklikler yapılarak ihtiyaca  uygun hale getirilmeye çalışılan okul binası için,son olarak 2009 yılında gerçekleştirilen   girişimler sonuç vermiş,8 derslik,idare odaları ve laboratuarı mevcut olan okul binası  hizmete girmiştir. Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe İlköğretim Okulunda, taşımalı eğitim dahil halen 72 öğrenci eğitime devam etmektedir.

BİMYAD ve ABYB tarafından ,8 derslik ve 72 öğrencisi bulunan okula ,Türk ve dünya klasiklerinin de aralarında bulunduğu toplam 1200 kitap ile çeşitli eğitim araç ve  gereçler teslim edildi.Üyeleriyle birlikte topladıkları kitap ve eğitim materyalleri kolilerini okula teslim eden Bimyad Genel Başkanı Selim Apohan, bundan sonra da desteklerinin süreceğini söyledi.
Okul kütüphanelerinin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirten Başkan Apohan"Öğrencilerin okuması çok önemli. Eğitim konusunda farkındalık oluşturmak ve okumanın önemini vurgulamak adına , imkanlar doğrultusunda eğitime katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini ifade eden, Abyb Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt"Okuyan bir neslin yetişmesi için bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Eğitim için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.
Yeşiltaş Şehit Ali Gökçe İlköğretim Okulu Müdürü  Mehmet Çelebi ise, duyarlı davranışlarından dolayı Başkan ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, eğitim yolunda desteklerin devam etmesi gerektiğini belirtti.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme