BİMYAD'an Başkan Alpaslan'a Plaket

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, başarılı çalışmalarda bulunan 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Başkanı Ayşe Alpaslan'a plaket verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, başarılı çalışmalarda bulunan 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Başkanı Ayşe Alpaslan’a plaket verdi.
Başkan Alpaslan yapmış olduğu konuşmasında; Annelerimi, evlatlarımız, kardeşlerimize Kısacası tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadılar günü kutlu olsun. Kadınlar toplum içerisinde, bin rolde hayatın yükünü omuzlanmıştırlar. Toplumun her kesiminde insan ve insana dair açılan her pencerede karşımıza çıkan kadın, yüz yıllardır hayatın başlangıcını devamlılığını ve bitişini temsil etmektedir. Öncelikle Yarada' nın sonradanda toplumun ona bahşettiği nitelikler ve haklar neticesinde kadın, Cumhuriyetin İlk yıllarından bu yıllara kadar durdurulmaz bir yükselişe geçmiştir. Dünyanın her yerinde kadın, gerektiğinde yoksulluğa, gerektiğinde şiddete, gerektiğinde diğer dış güçlere karşı direnerek, gücüne güç katan bir olgu haline gelmiştir. Bu düstür ve ilkeler çerçevesinde, her yaştan ve toplumun her kesiminden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, bu günün hem ülkemizde hem de dünyada hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. 
Başkan Apohan ise yaptığı kısa açıklamada; “Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Kadınlarımıza başta eğitimlerine önem göstermek üzere, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir. Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir.
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in ”Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide değerlerimizdir.”8 Mart Dünya Kadınlar Günü”’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmanın ardından 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Başkanı Ayşe Alpaslan’a plaket verildi ve yönrtim kurulu üyelerine karanfil verildi.
 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme