Bir Başarı öyküsü Adı ''Selahattin Gürkan''

Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başarılı projelerle ve yerel yönetimler düzeyinde yaptığı hizmetlerle büyük başarılara ve ilklere imza atıyor. 

Göreve geldiği günden itibaren adından sıkça söz ettiren ve yapmış olduğu başarılı projelerle Türkiye ve Dünya’ya İlçe tanıtımında öncülük eden Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başarı öyküsü ve sosyal Belediyecilik anlamında taktire şayan çalışmalarıyla başarılı ve örnek Belediye Başkanı olarak gönüllerde taht kurmuştur. Başkan Gürkan’ın ,başarılı projelere imza atmış olmasının yanı sıra ,halkla iç içe olması da dikkat çeken unsurlardan biridir.
Sosyal Belediyecilik  anlamında görevini layıkıyla yerine getiren ve kaliteli hizmet için gereken tüm çabayı özverili çalışmalarıyla hayata geçiren Başkan Gürkan başarılı projeleri ile Belediyecilik anlamında adeta devrim yapmış,büyük başarılara ve ilklere imza atmıştır.

Bölgemizde bir ilk olma özelliği taşıyan “Şemsiye Sokak” hem yerel esnaf hem de vatandaşlarımız tarafından çok ilgi görmüştür.
PTT Caddesi’nin ziyaretçi yoğunluğunun artması yerel esnafı memnun etmekle kalmamış diğer sokaklarında farklı şekillerde donatılması için talepte bulunmalarını sağlamıştır. Ay Yıldızlı Şemsiye Sokak ulusal basında büyük yankı uyandırmıştır.
Battalgazi Belediyesi tarafından, ilçemizin geneline yayılacak olan modern taksi durakları çalışmasına başlamıştır.
Modern taksi duraklarımız belediyemizin kurumsal renkleri ve Selçuklu motifleri ile süslenmiş ve sadece taksicilerimize değil vatandaşımıza da hizmet verebilmesi için duraklarımıza ATM yuvaları yerleştirilmiştir
Battalgazi Belediyesi “Sosyal Belediyecilik” ilkesini benimseyerek ilçemizin sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için “Hayır Çarşısı” ismiyle sunulan giysi ve gıda bankası, büyük şehir statüsüne kavuşan Malatya’ya yakışan standartlarda hizmete açılmıştır.
Belediyeye yapılan yardım başvuruları sürekli değerlendirilmekte ve daha çok ailenin bu hizmetten faydalanabilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
Dünyanın en eski ve en büyük uluslararası etkinliklerinden biri olan EXPO, aynı zamanda “Dünya Sergisi” olarak adlandırılmaktadır. EXPO’larda ürünler değil fikirler, kültürler ve dünyanın geleceği için projeler sergilenir.
Ülkemizin kazanmış olduğu ilk Expo olan Expo 2016 Antalya’ya ilimizi temsilen Battalgazi Belediyesi bir stand oluşturarak katılmıştır.. Düzenlenen Expo’ya hiçbir ilçe belediyesine verilmeyen ölçekte 520 m² alan tahsisi yapılmıştır.
Battalgazi Belediyesi tarafından oluşturulan stand da aşağıdaki temalar işlenmiştir.

1. SİLAHTAR MUSTAFA PAŞA KERVANSARAYI: Konsept girişi olarak Battalgazi'mizin en önemli kültür varlığı olan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Kapısı modellenmiştir.
2. TARİHİ ROMA(BATTALGAZİ) SURLARI: Standın girişsağ ve sol tarafında Tarihi Roma Surları modellenmiştir.
3. ANADOLU’NUN İLK ULU CAMİSİ: Standın kuzey cephesi ilimizin en eski Selçuklu mimari eseri olan ve Anadolu’nun en eski Ulu camisinin giriş kapısı ve duvarı modellenmiştir.
4. SİLAHTAR MUSTAFA PAŞA KERVANSARAYI REVAKLARI: Standın iç avlusunun güney ve batı cephesinde Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı revakları modellenerek ilimizin kültür ve tabiat varlıklarının sergilenmesi amacıyla kapalı bir teşhir alanı oluşturulmuştur. 
5. SELÇUKLU SEKİZGENİ ŞADIRVAN: Standın merkezinde Selçuklu sekizgeni bir adet şadırvan yaptırılmıştır. Yapılan şadırvan ile iç avlu ve standın görsel olarak zenginleştirilmesi ve serinletilmesi hedeflenmiştir.
6. MESCİD: İlçemizin manevi havasını yansıtmak amacıyla hiçbir il ve ilçe belediye standında bulunmayan bir mescit oluşturulmuştur.
7. BİTKİSEL DOKU  
8. ÇOCUK VE OYUN TEMALARI

Yoğun kent yaşamının baskısı altında bulunan kent insanının, psikolojik açıdan dinlenmesi, rekreatif faaliyetlerde bulunması, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile kamu kurumlarından kaynaklanan trafik, otopark gibi sorunlarının giderilmesi amacıyla, şehrin merkezine Yeşil Kuşak Projesi tasarlanmıştır.
Yeşil kuşak projesi yaklaşık olarak  200.000 metrekarelik bir büyüklüğe sahiptir. Kışla caddesi ve Kanalboyu gibi iki önemli yaya ve ulaşım aksının kesiştiği bölgede, şehrin en işlek yerinde olup şehir merkezini hilal şeklinde çevreleyen bir yapıya sahiptir.
Son yıllarda ülkemizin maruz kaldığı doğal afetler her ilde en az bir tane toplanma merkezi (Sığınak) olmasını zaruri hale getirmiştir. Yeşil kuşak projesi ilimizde eksikliği hissedilen, acil durumlarda insanların toplanacağı bir açık alan ve toplanma merkezi oluşturacaktır.
Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası, ilçemizin merkezinde, Uçbağlar Mahallesi 3995 Ada, 10 Parsel üzerine kayıtlı 32.844 m²’lik alan üzerine yeşil bina olarak, projelendirilmiştir.
Binanın oturum alanı, 7.240 m² olup bu alanın 3.373 m²’lik kısmını kapalı otopark oluşturmaktadır. 182 araç kapasiteli, Kapalı otoparkımız, olağanüstü bir durumlarda aynı zaman da sığınak olarak da kullanılabilecek şekilde dizayn edilmiştir.
Mevcut durumda sekiz ayrı binada hizmet veren Battalgazi Belediyesi, Yeni Hizmet Binası ile tüm birimlerini bir araya toplayarak vatandaşın hizmete erişimini tek merkezden sağlayacağı gibi zaman ve kaynak israfının önüne de geçecek, etkin ve hızlı bir şekilde hizmet sunacaktır.
Malatya Kent Müzesi,   kentin kültürel, tarihsel, sosyal ve ekonomik zenginliğini tanıtmak amacıyla Malatya’yla ilgili her türlü belge, eşya, kitap, görsel malzeme, ses ve görüntü kayıtlarını bünyesinde bulundurmak ve bu verilere dayalı geçici ve sürekli sergiler düzenlemek, kentin toplumsal ve kültürel yaşamını, geçirdiği değişimleri anlatmak için Battalgazi Belediyesi tarafından oluşturulan bir müzedir.
"Yaşayan Müze ‘’ Kent Müzesi Malatya’da bir ilk olup bu bölgenin kültürel kimliğinin dünden bugüne, bugünden geleceğe doğru bir şekilde aktarılması ve kent belleğinin muhafaza edilmesi bu projenin önemini daha da artırmaktadır.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" ödül töreni, Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX) kapsamında Antalya EXPO Center'da gerçekleştirildi. 
69 belediyeden 143 projenin değerlendirildiği ödül töreninde Battalgazi Belediyesi’ne tarihi ve kültürel mirasın korunması dalında ‘Başarı Ödülü’ verildi. 

Tüm bu projeler ve daha pek çok projeye imza atan Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başarı öyküsü ve kaliteli hizmet sunumu Sosyal Belediyecilik anlayışına açık bir örnektir.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme