Bu okulda öğrencilere 'güven' tam

Malatya'nın Darende ilçesinde bir ortaokulda uygulamaya konulan Dürüstlük Kantini Projesi çerçevesinde öğrenciler, sorumlusu bulunmayan kantinden diledikleri zaman alışveriş yapıyor.

Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere dürüstlük konusunda kendilerine güvenci göstermek üzere sorumlusu bulunmayan kantin hizmete sunuldu. 

Öğrenciler Dürüstlük Kantini Projesi çerçevesinde, hiçbir gözetim mekanizması olmadan kantindeki kumbaraya parayı bırakarak istediklerini alabilme imkanına sahip bulunuyor. 

Okul Müdürü Hikmet Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle çocukların dürüstlükle ilgili davranışlarının pekiştirilmesi hedeflediklerini belirtti. 

Kurumda 200 öğrencinin eğitim gördüğünü ve birçok faaliyetin güvene dayalı yapıldığını anlatan Altınok, öğrencilere değer verildiğini göstermenin birçok olumlu faydasını gördüklerini anlattı.

Altınok, eğitim döneminin başlamasının ardından uygulamanın sürdüğünü dile getiren Altınok, "İlk başlarda çekincemiz oldu lakin daha sonraki günlerde büyük bir mutluluk yaşadık. Bir keresinde 1,5 lira eksik çıktı hesap, ertesi gün ise 1,5 lira fazla olunca öğrencilerimizin samimiyetinden şüphemiz kalmadı." diye konuştu.

Öğrenci ve ailelerinin de uygulamadan dolayı çok memnun olduklarını aktaran Altınok, öğrencilerin kalplerinin pırıl pırıl olduğunu her gün net bir şekilde gördüklerini söyledi.

Altınok, uygulamadan dolayı velilerden teşekkür aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aileler de bizim çocuklarının göstermiş olduğu samimi davranışlardan dolayı çok mutlular. Çeşitli zamanlarda bizlere teşekkürlerini de iletiyorlar. Biz bu güvene dayalı eğitimimizde okulda çalan zili de kaldırdık. Okulumuzun çeşitli yerlerine saatler koyarak, giriş çıkış sürelerini yazdık. Uygulamanın başlamasından bu yana hiçbir problem yaşamadan öğrencilerimiz sınıflarında eğitimini sürdürüyor. Bu güven ilişkisi öyle güçlü öyle samimi kuruldu ki, artık üstüne yeni bir şeyler koymamız gerekiyor." 

Okulda eğitim gören 8'inci sınıf öğrencisi Halil İbrahim Özkan da okul açıldığı günden beri idarenin başlattığı uygulamayla, sorumlu olmadan istedikleri gibi alış veriş yapıp parasını da kumbaraya attıklarını anlattı.

Para üstünü ayarlayamayan arkadaşlarına da yardımcı olduklarını belirten Özkan, "Proje okuldaki öğretmenlerin bizlere olan güvenlerini hissettirdi. Bunun sayesinde dürüstlük, yardımlaşma ve okulu daha çok sahiplenme gibi duygularımız ön plana çıktı. Biz uygulamadan çok memnunuz okulumuzu, öğretmenlerimizi çok seviyoruz." dedi. 

Bakmadan Geçme