Büro Memur-Sen'den sınav tepkisi

Büro Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Şimşek, 30 yıllık katiplerin yeniden yeterlilik sınavına tabi tutulacak olmasına tepki gösterdi.

Sendika binasında konuyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Şimşek, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından tüm adli teşkilatlara gönderilen yazıda zabıt katiplerinin bilgisayar ve klavye uygulamasına tabi tutulmasının istendiğini hatırlattı. Zabıt katiplerinin işe alımlarında 3 dakikada 90 kelimeyi doğru yazarak mülakata tabi tutulduğunu ve KPS sınavından başarılı olunması ile işe alındığını anımsatan Şimşek, “20 yıllık 30 yıllık zabıt katiplerini yeterlimi değil mi diyerek yeniden bilgisayar ve klavye sınavından geçirmek, onları aşağılamaktan ve onlarla alay etmekten başka bir anlam taşımamaktadır” dedi.

Uygulamayı sert bir şekilde eleştiren Şimşek, Hele bunu 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde oldu bittiye getirmenin amacını hayra yorumlamak mümkün değildir. Kaldı ki bir çok zabıt katibi yargı alanları haricinde , idari işlerde, veznede, tevzide, haciz işlerinde çalıştırılmaktadırlar. Bu tür yerlerde çalılan zabit katiplerinden işe girdiği zamandaki performansı nasıl beklersiniz" dedi.

Personelin yeterli donanıma sahip olmasının Yargı Reformu Stratejisi ve Bakanlık Stratejik Planının temel amaç ve hedefleri arasında yer aldığını da belirten Şimşek, "Müsteşara şunu sormak gerekir. Eğer personelin yeterli donanıma sahip olmasını itiyorsan, Malatya Adliyesi çalışanlarının yetersiz dar ortamda çalışma sıkıntısından kurtarmaya çalış. Mevcut Adliye binası yetersiz olduğundan, koridorlar bölünerek çalışma odaları ve arşiv odaları yapılmıştır. Buda yetmemiş seneliği yaklaşık 400 bin liraya iki adet bina kiralanmıştır. Yetmemiş İdari Yargı için bir binanın kiralanması düşünülmüştür. Halbuki 5 yıldır yeni Adliye Binası için 27 bin metrekarelik bir arsa tahsis edilmiş, her türlü çalışmalar yapılmış ve projesi de hazır olduğu halde, bir türlü programa alınmıyor. Eğer gerçekten Müsteşar personeli düşünüyorsa, bir an önce yeni adliye binasının yapılmasını gerçekleştirsin ve böylece adliye çalışanlarının daha rahat ve müreffeh bir ortamda çalışmasını sağlasın. Buradan Adalet Bakanımız ve siyasilerimize seslenmek istiyorum. En kısa sürede zabıt katiplerinin yeniden sınavdan geçirilmesi uygulanmasına lütfen engel olunuz. Uygulamaya başlanmış yerler varsa acilen uygulamanın sonlandırılıp sonucunu iptal ettiriniz. Şunu unutmayınız ki zaman zaman bürokratların yanlış uygulamalarının cezasını siyasilerin çektiğini hatırlamak isteriz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme