Büyük Zafer'in 96. yıl dönümü kutlanıyor

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Malatya Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü  dolayısıyla Malatya Orduevi'nde resepsiyon programı düzenlendi.

Programda konuşan Garnizon Komutan Vekili 2. Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, bugünün Malazgirt Savaşı'ndan 851 yıl sonra, Anadolu’daki Türk varlığını pekiştiren Büyük Taarruzun 96. yıl dönümü olduğunu belirtti. 

Bu topraklarda her 26 Ağustos’ta, her 29 Ekim’de, her 23 Nisan’da tarihlerini, atalarını, büyüklerini, geçmişten geleceğe yaşadıkları büyük macerayı hatırladıklarını kaydeden Sayat, şöyle devam etti:

"Bu güzel günde tekrar Cumhuriyetimizin ilelebet bu topraklar üzerinde devam etmesini ve varlığını sağlayacak, adımlar atacak başta devlet büyüklerimiz ve onun yanında, desteğinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 2. Ordusu, Malatya merkezli Çaldıran’dan, Anamur’a kadar 21 il, Türkiye topraklarının yüzde 26’ısı, yine Türkiye nüfusunun yüzde 21’i, kara sınırı uzunluğumuzun yüzde 70’ini, sizlerin desteğiyle eskisinden daha emniyetli şekilde koruyacak. Yurt içinde ve yurt dışında devletin milletin çıkarını geçmişte olduğu gibi koruyacaktır." 

Sayat, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri minnetle yad etti.

Resepsiyona Malatya Valisi Ali Kaban, İl Emniyet Müdür Ömer Urhal, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ve protokol üyeleri katıldı.

Bakmadan Geçme