Büyükşehirden savaş mağduru Türkmenlere bayram hediyesi

Başta savaş mağduru aileler olmak üzere her fırsatta mağdur ve muhtaçlara yardımlarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı arifesinde Osmaniye'deki kamplarda yaşamını sürdüren 3 bin 500 Türkmen ailesine bayram hediyesi...

Başta savaş mağduru aileler olmak üzere her fırsatta mağdur ve muhtaçlara yardımlarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı arifesinde Osmaniye’deki kamplarda yaşamını sürdüren 3 bin 500 Türkmen ailesine bayram hediyesi gönderdi.

Bayram şekeri, aile boyu çamaşır paketi ve havludan oluşan bayram paketlerinin gönderilmesi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti teşkilat üyeleri, meclis üyeleri, daire başkanları ve şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Çakır, Kurban Bayramı’nın paylaşma ve dayanışma günleri olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar birçok yardımlarımız oldu. Bu konuda Malatya halkı çok duyarlı. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de Malatya’yı temsil ettiğimiz için aynı şekilde duyarlı davrandık. Ülkemizde bayramlar huzur içerisinde geçiyor. Bunda da ülkemizde istikrarın olması çok çok önemli. Çevremize baktığımız zaman ülkemiz huzurlu bir ülke. Ekonomisini büyüten, dünyada en çok yardım yapan bir ülke. Ülkemizle ne kadar gurur duysak azdır. Bütün mazlumlara kucak açan ülke konumundayız” ifadelerini kullandı.

Suriye’deki savaş nedeniyle ülkelerini terk edip, Osmaniye’deki kamplarda yaşamını sürdüren 3 bin 500 Türkmen ailesinin olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Bu Türkmen kardeşlerimizin bayramlarını kutlamak ve paylaşmak adına Belediye olarak yardım gönderiyoruz. Küçük hediyelerden oluşan bir paket yaparak, bayramlarını paylaşmak ve kutlamak istedik. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz 3 bin 500 adet paketi Osmaniye’ye gönderiyoruz. Malatya halkı olarak hep birlikte ülkemize sığınmış kardeşlerimize bir bayram hediyesini göndermiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, 1071 Malazgirt Zaferinden, 30 Ağustos 1922’ye yazılan tarihin çok önemli olduğunu söyledi. Çalık, ayrıca Türkiye’nin ve tüm İslam aleminin gelecek Kurban Bayramı’nı kutladı.

Konuşmasında Myanmar’da yaşayan Arakan Müslümanlarının katledilmesine de değinen Çalık, katliamı kınayarak BM Güvenlik Konseyini göreve çağırdı. Çalık, Şu an bütün dünyanın insanlığının bittiği bir yerde olduğunu ifade etmek istiyorum. Özellikle Myanmar’da Arakan’lı Müslümanlara yapılan zulüm ve insanlık dışı uygulamalar, insanlığa nokta konduğunun en önemli göstergesidir. Birleşmiş Milletlerin kuruluş amacı tüm dünyadaki zulümlere son vermek ve insanca bir yaşam sağlamaktır. BM’nin bugün Arakan’da yaşanan zulme dur dememesi maalesef insanlığın bittiği noktadır. BM güvenlik konseyinin çok hızlı bir şekilde toplanması ve yaşanan zulme son vermesi gerekir. Burada kadın ve çocukların vahşet içerisinde öldürüldüğünü görüyorsunuz. İnşallah bu mübarek Kurban Bayramı öncesi bu temennilerimiz sadece temenni olarak kalmaz ve dünya ülkelerinin harekete geçmesine vesile olur” dedi.

Suriye’de 5 yıldan beri devam eden savaş nedeniyle 3.2 milyon Suriyeli’nin Türkiye’ye geldiğini belirten Öznur Çalık, “Kamplarda veya şehirlerde var olan Suriyeli kardeşlerimiz ile ilgili hassasiyetimiz had safhada. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanım, Malatyalı hemşehrilerim ve parti teşkilatımız ne kadar mağduriyet varsa onların giderilmesi için yardımlarını gönderiyorlar. Bugün de Bayır Bucak Türkmenlerimizin var olduğu Osmaniye’deki kampımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız 3 bin 500 ailemize bayram öncesi hediyeliklerini gönderiyor. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah kardeşliğimiz baki olur. Vatansız kalan insanların da bir an önce vatanlarına kavuşmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da, mağdurlara yardım konusunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın büyük emeklerinin olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti. Kahtalı, “Bugün yine hayırlı bir iş için buradayız. Hem Malatya merkezimizde hem de dışarıya yardım gönderilmesinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük emekleri var. Bugün de 3 bin 500 Türkmen ailesi kardeşlerimize bir bayram hediyesi olarak hazırlanan yardımlar yola çıkacak. Bu tür çalışmalarından dolayı buna destek veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm gönül vermiş büyüklerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.Konuşmaların ardından 3 bin 500 Türkmen ailesi için hazırlanan bayram paketleri, yapılan duanın ardından kamyonlarla Osmaniye’ye gönderildi.

Bakmadan Geçme